G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Gaziantep Yiyecek Şenliği 6 Ekim’de başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Yiyecek Şenliği 6 Ekim’de başlıyor / Haberin Peşinde Urfa

Bursa Gaziantepliler Derneği Başkanı Bilal Şengüloğlu, bu yıl 2’ncisi gerçekleşecek olan Gaziantep Yiyecek Şenliği öncesi basın lansmanı düzenledi.

BURSA – 04.10.2022 – HİBYA – Gaziantep’e ait lezzetler, bu yıl 2. kez gerçekleşecek olan Gaziantep Yiyecek Şenliği’nde görücüye çıkacak. Şenlik öncesi düzenlenen lansmanda konuşan Bursa Gaziantepliler Derneği Başkanı Bilal Şengüloğlu, Bursa basınına bu lezzetlerden oluşan bir yemek düzenledi. 
Toplantıda konuşan Şengüloğlu, Gaziantep Yiyecek Şenliği’nin ilkine vatandaşlardan yoğun ilgi gösterildiği belirterek Bursalılara teşekkür etti. Derneğin tarihçesi hakkında da bilgi veren Başkan Şengüloğlu  “Derneğimizin tarihi her ne kadar 1991 olsa da kuruluşu 60’lı yıllara dayanan bir kuruluştur.” dedi.

Gaziantep lezzet şenliği 6-9 ekim tarihlerinde gerçekleşecek

Gaziantep Lezzet Şenliği’nin ilkinin pandemi öncesi gerçekleştiğini, araya pandemi sürecinin girmesiyle tekrarının sekteye uğradığını söyleyen Şengüloğlu, “Bu yıl ikincisini farklı bir konseptle düzenliyoruz. UNESCO dalında kabul gören 600’ün üstündeki yemek çeşidimizin bir kısmını bugün sizlere ikram ettik. Bir kısmını ise 6-9 Ekim tarihleri arasında Çarşamba Pazarı’nda sabah 9.00 akşam 22.00 saatleri arasında Bursalıların beğenisine sunacağız” şeklinde konuştu.

Dernekler tarafından düzenlenen bazı şenlikleri eleştiren Bilal Şengüloğlu sözlerini şöyle tamamladı:

“Maalesef ki çıkar odaklı derneklerle bir araya gelen memleket günlerinin yapıldığı, hemşehri günlerinin yapıldığı, hijyenin olmadığı, ürünün kalitesinin olmadığı o festivalleri görüyoruz. Bunun içerisinde Gaziantepli olanlar da var. Bu işi çıkar amaçlı kendi çıkarları için kendi siyasi ikballeri için kullananlar da var. Bunlara dikkat ettik. Neden? Gaziantepli Gaziantep’ten çıkarken göç ederken hayallerini gerçekleştirmek için, üretmek için, göç eder. Gaziantep’i yansıtmaya çalışıyoruz. Gaziantep’in yemek kültürünü özellikle yiyecek şenliği olarak düzenlediğimiz için yemek kültürünü yansıtmak adına 6-9 Ekim tarihlerinde derneğimizin organize ettiği İkinci geleneksel Gaziantep Yiyecek Şenliği’ne Bursalıları ve tüm halkımızı davet ediyorum. Sizlerin aracılığınızla bu daveti iletmiş oluyorum. Teşekkür ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı

Gaziantep Yiyecek Şenliği 6 Ekim’de başlıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!