G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO35,10
GBP40,93
BIST10.400,25
GR. ALTIN2.475,72
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

G20 zirvesi: “Fırsatları değerlendirip daha güzel bir geleceğe uzanmak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

G20 zirvesi: “Fırsatları değerlendirip daha güzel bir geleceğe uzanmak” / Haberin Peşinde Urfa

2022 G20 Zirvesi 15-16 Kasım günlerinde Endonezya’nın Bali kentinde yapılacak. Zirveye Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, ABD Başkanı Joe Biden, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo dahil olmak üzere dünya li

2022 G20 Zirvesi 15-16 Kasım günlerinde Endonezya’nın Bali kentinde yapılacak. Zirveye Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, ABD Başkanı Joe Biden, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo dahil olmak üzere dünya liderleri katılacak.

Bu, Cumhurbaşkanı Xi’nin ÇKP 20. Ulusal Kongresi’nden sonra gerçekleştireceği ilk dış gezi olacak.

 Xi, 20. Ulusal Kongresi’nde sunduğu raporunda, “sadece ülkeler birlikte geliştiğinde gerçek bir gelişme olabilir; ülkeler birlikte zenginleştiğinde gerçek refah olabilir” ifadesini kullanmıştı.

COVID-19 salgınından bu yana Çin, yoksul ülkeler için Borç Servisini Askıya Alma Girişimi’ne katılarak yoksul ülkelere en çok destek veren G20 üye ülkesi oldu.

Eylül ayında Endonezya’da yapılan G20 Ticaret Yatırım ve Sanayi Bakanları Toplantısı sırasında Çin, Dünya Ticaret Örgütü’nde (WTO) reformu teşvik etmek ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmak için G20’nin diğer üyeleriyle birlikte çalışmaya hazır olduğunu açıkça belirtti.

Çin’in Kuşak ve Yol Girişimi ele alındığında, 2013 yılında ortaya koyulmasından bu yana, Kuşak ve Yol inisiyatifi, uluslararası bir kamu ürünü ve somut küresel işbirliğinin sembolik platformu halinde geldi. Bu çerçevede Çin, 149 ülke ve 32 uluslararası kuruluşla 200’den fazla işbirliği belgesi imzaladı. 2021’in sonu itibariyle, Çinli şirketler, Kuşak ve Yol güzergâhındaki ülkelerin ekonomik ve ticari işbirliği bölgelerine 43 milyar dolarlık yatırım yaptı ve 340 binden fazla yerel iş yarattı. Ağustos 2022 itibariyle, Çin ile Kuşak ve Yol güzergahındaki ülkeler arasındaki ticaret hacmi yaklaşık 12 trilyon dolara ulaştı.

Çin, ayrıca küresel kalkınma inisiyatifini ortaya koyarak uluslararası toplumun kalkınmayı küresel makro politika çerçevesinin önemli bir konumuna koyup küresel kalkınma ortaklığını teşvik etmesi ve daha sağlam, yeşil ve dengeli bir küresel kalkınmayı gerçekleştirmesi çağrısında bulundu.

Küresel gündemlerin istişare edilmesi amacıyla dünya liderlerini bir araya getiren G20’nin gerçek diyalog ve işbirliğine nadir görülen bir fırsat sağlayacağına inanılmaktadır.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

G20 zirvesi: “Fırsatları değerlendirip daha güzel bir geleceğe uzanmak”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!