G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Fx piyasalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fx piyasalar / Haberin Peşinde Urfa

Dün Çin’den gelen veriler ve sürpriz faiz indirimi büyüme kaygılarını beraberinde getirse de risk alma iştahında bir bozulma gözlenmedi.

USD/TRY: Dün Çin’den gelen veriler ve sürpriz faiz indirimi büyüme kaygılarını beraberinde getirse de risk alma iştahında bir bozulma gözlenmedi. Diğer yandan, Dolar endeksi (DXY) %0,8 oranında değer kazandı. Bu sabahki fiyatlamalar ise net bir yöne işaret etmezken, büyüme konusunun ön planda olduğu ortamda bugün Almanya’da açıklanacak ZEW endeksi piyasaları hareketlendirebilir. Ayrıca, ABD’de konut verileri, sanayi üretimi ve Walmart’ın finansalları da oynaklık yaratabilir. Yarın da Fed toplantı tutanakları önemli. Yurtiçi tarafa bakıldığında, CDS’imizdeki belirgin gerilemelerin ardından dün kısmi yükseliş gözlendi. Ancak, Dolar’daki küresel harekete de karşın, Dolar/TL’de 17,90 – 18,0 bant hareketinin sürdüğünü izledik. Uzunca bir süredir söz konusu bant içerisinde dalgalanan kurda bugün de benzer bir hareket görebiliriz. 

EUR/USD: ABD’de tahvil faizleri gerilerken; verim eğrisi ters bölgede yer alarak, resesyon sinyali veriyor. Dün ise ABD’de daralma sinyali veren verilere rağmen piyasalar olumlu seyrine devam etti. Bunun yanında Fed’in faiz artırım sürecindeki sıkılaştırma hareketlerinin ABD ekonomisinde ya sert iniş ya da kontrolden çıkmış enflasyona sebep olacağı konuşuluyor. Resesyon tartışmaları sürerken bugün ABD’de konut verileri, sanayi üretimi piyasaları hareketlendirebilir. Ayrıca Almanya’da açıklanacak olan ekonominin seyrine ve gelecek döneme ışık tutacak ZEW endeksi de önemli. Büyüme endişelerinin özellikle paritelerde etkisini gösterdiği haftanın ilk işlem gününde %1 oranında düşerek günü 1,0160 seviyesinden tamamlayan EURUSD’de bugünkü makro veriler yön konusunda belirleyici olabilir. Özellikle Almanya’da TSİ 12’de açıklanacak ZEW endeksi fiyatlamalarda daha etkili olabilir. Zayıf bir veride 1,01 hedef olabilir. Sonraki hedefler de 1,0080 ve 1,0035 seviyelerinde. Öte yandan, olası yükselişlerde 1,0205 ve 1,0255 sıralı dirençler olarak takip edilebilir.

XAU/USD: Fed’e yönelik agresif beklentilerin azalmasına karşın 1.800 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlamakta zorlanan değerli maden, Dolar güçlenmesiyle baskı altında kaldı ve dün %1,3 oranında düşerek 1.779,6 seviyesinden günü tamamladı. Bugün Avrupa ve ABD’de açıklanacak veriler Dolar’daki harekette belirleyici olabilecekken, Ons Altın da Dolar’daki seyre göre yön bulabilir. Dolar’ın güçlenmeye devam etmesi durumunda Ons Altın, 1.763 seviyesine kadar gerileyebilir. Sonraki yakın destek de 1.753 seviyesindeyken, yukarıda 1.800 direnç olarak izlenebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Fx piyasalar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!