G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,96
GBP40,70
BIST10.173,42
GR. ALTIN2.448,46
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Fx piyasalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fx piyasalar / Haberin Peşinde Urfa

Dün Fed üyelerinin konuşmaları takip edildi. Cleveland Fed Başkanı Mester, yüksek seviyelerde bulunan enflasyonu kontrol altına almak için 2023 yılı başına kadar faizlerin %4’ün üzerine çıkarılması ve bir süreliğine bu seviyelerde tutulması gerektiğini tekrarladı.

USD/TRY: Dün Fed üyelerinin konuşmaları takip edildi. Cleveland Fed Başkanı Mester, yüksek seviyelerde bulunan enflasyonu kontrol altına almak için 2023 yılı başına kadar faizlerin %4’ün üzerine çıkarılması ve bir süreliğine bu seviyelerde tutulması gerektiğini tekrarladı. Fed Başkan Yardımcısı Brainard, Fed’in enflasyonun %2’ye düşeceğinden emin olabilmesi için birkaç ay boyunca düşük enflasyon rakamlarını görmesi gerektiğini ve faiz oranlarını enflasyon kontrol altına alınmadan erken indirmenin riskli olabileceğini ifade etti. Ek olarak, Fed’in Bej Kitap raporunda, ABD ekonomisinde gelecek 6 ile 12 ay arasında talebin daha da yumuşayacağına dair beklentilere yer verilirken, gelecek dönemde ekonomik büyümeye ilişkin görünümün genel olarak zayıf kaldığı belirtildi. Buna karşın iş gücü piyasası koşullarının genel olarak sıkı kalmayı sürdürdüğü belirtildi. Ayrıca fiyat seviyelerinin oldukça yüksek seyretmeyi sürdürdüğü ancak 12 bölgenin 9’unda artışların belirli oranlarda ılımlı hale geldiği ifade edildi. Diğer taraftan, Petrol fiyatlarında dün %5’in üzerinde düşüş gözlenirken, petroldeki gevşeme enflasyon beklentilerine de olumlu yansıyarak tahvil faizlerinin kısmi geri çekilmesini sağladı. Dün Dolar endeksi (DXY) gün içinde 110,8’e kadar yükseliş kaydederken kapanış ise 109,7’den gerçekleşti. Dolar TL’de ise işlemler 18,24’den geçiyor. Teknik seviyelere bakıldığında aşağıda 18,14 ve 18,04 sıralı destekler olarak izlenebilir. Yukarıda ise 18,29 ve 18,37 sıralı dirençler konumunda. Bugün TSİ 15:15’te ECB faiz kararı açıklanacak, bankanın 75 baz puan faiz artırması bekleniyor. Karar sonrası da ECB Başkanı’nın konuşması izlenecek. Bugün ayrıca Fed Başkanı Powell’ın TSİ 16:10’da bir konferansta para politikaları temalı konuşması ile TSİ 19’da Chicago Fed Başkanı Evans’ın konuşmaları takip edilecek.

EUR/USD: Haftanın en önemli gelişmesi olan ECB faiz kararını TSİ 15:15’te açıklayacak. Toplantıdan 75 baz puanlık faiz artışı beklentileri devam ederken, ECB Başkanı Lagarde’ın faiz kararının ardından yapacağı basın toplantısı yakından izlenecektir. 75 baz puanlık artış gerçekleşse bile sonraki açıklamaların kurun üzerindeki etkisi daha yüksek olabilir.  Bunun yanında Avrupa’da enerji sıkıntısının 2025 yılına kadar devam edeceği konuşurken yetkililerin açıklayacağı önlemler takip ediliyor. Dün %1 yükselişle psikolojik 1 seviyesinin üzerinde kapanan EURUSD’de, 1,0100 direnci ile 0,9850 desteği takip edilebilir.

XAU/USD: Dün 1.691-1.719 seviyeleri arasında hareket eden ons altın günü 1.718’den kapattı. Dolar endeksinin (DXY) yükselişini durdurmasıyla birlikte bugün XAUUSD’de yukarı gitme isteği devam ediyor. 1.720 bölgesini destek haline çevirebilirse değerli madendeki yükselişin 1.740’a kadar sürmesini bekleyebiliriz. Geri çekilme halinde ise 1.700 ve 1.690 sıralı destekleri gündeme gelebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Fx piyasalar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!