G-CV0ZL47F6D
USD32,29
EURO34,99
GBP40,81
BIST10.173,42
GR. ALTIN2.450,31
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Fx piyasalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fx piyasalar / Haberin Peşinde Urfa

Para ve faiz politikasına ilişkin sinyaller açısından yakından takip edilecek olan Powell’ın Jackson Hole toplantılarındaki konuşması TSİ 17:00’de gerçekleşecek.

USD/TRY: Para ve faiz politikasına ilişkin sinyaller açısından yakından takip edilecek olan Powell’ın Jackson Hole toplantılarındaki konuşması TSİ 17:00’de gerçekleşecek. Geçen hafta Fed’in temmuz ayı FOMC toplantısına ilişkin yayınlanan tutanakları, Fed’in eylül ayı toplantısında 50 veya 75 baz puanlık faiz artırımı konusunda net bir sinyal ortaya koymazken, faiz artırım hızını, enflasyon ve ekonomik görünümün yönlendireceğine işaret etmişti. Bu kapsamda, Powell’ın para politikasına ve faiz patikasına yönelik vereceği olası yeni sinyaller takip edilecek. Makro takvimde ise ABD’den PCE deflatör ile kişisel gelirler ve harcamalar verileri izlenecek. Fiyatlamalar tarafına bakıldığında, dün 1,0035 seviyesine kadar yükselen ancak günü 1,0 seviyesinin altında kapatan EURUSD bu sabah dünkü kapanış seviyesinin altında hareket ediyor. ABD on yıllık tahvil faizi de %3,0 seviyesinin üzerindeyken, Dolar dirençli bir görüntü sergiliyor. Dolar/TL’de ise görece düşük oynaklık devam ederken, yükselişler sınırlı kalıyor. Haftanın son işlem gününde Powell’ın konuşması fiyatlamalarda belirleyici olabilecekse de, Dolar/TL’de sınırlı hareketlerin sürebileceğini düşünüyoruz. Teknik seviyelere bakıldığında, aşağıda 18,1350 ve 18,04 sıralı destekleri izlenebilir. Yukarıda ise 18,22 ve 18,31 sıralı dirençler konumunda.

EUR/USD: Bugün devam eden Jackson Hole toplantılarında konuşma yapacak olan Fed Başkanı Powell’ın para ve faiz politikasına ilişkin sinyaller vermesi bekleniyor. Powell’dan önce toplantıdaki bazı konuşmacıların açıklamaları şahin tondaydı ve kısa vadeli tahvil ETF’lerine giriş gözlendi. Diğer taraftan Avrupa’da enerji arzına yönelik endişeler artarken, yeni zirveler gören enerji fiyatları enflasyonist baskıları artırarak Euro’yu baskılıyor. Şu aşamada, Powell’ın vereceği mesajlar önemli olabilecekse de Euro Bölgesi’ndeki sorunlar nedeniyle EURUSD’de genel baskının sürebileceğini düşünüyoruz. Teknik seviyelere bakıldığında aşağıda 0,9905 ve 0,9830 sıralı destek  seviyeleri olarak izlenebilir. Yukarıda ise 1,0 – 1,0030 ve 1,01 sıralı dirençler olarak takip edilebilir.

XAU/USD: Bugünkü Jackson Hole toplantılarında, özellikle Fed Başkanı Powell’ın TSİ 17’de yıllık global merkez bankacılığı konferansındaki konuşması fiyatlamalarda belirleyici olabilir. Değerli maden de Powell’ın konuşmasına göre dalgalanma gösterebilir. Teknik olarak bakıldığında kısa vadeli toparlanmaya karşın göstergeler halen güçsüz. Yukarıda 1.770 direnci geçilmedikçe de düşüş riski sürebilir ki 1.744 seviyesinin altında 1.728 tekrar hedef olabilir. Öte yandan, 1.770 direncinin kırılması durumunda 1.782 ardından 1.795 hedef olabilir.  

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Fx piyasalar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!