G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Fx analizi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fx analizi / Haberin Peşinde Urfa

ABD’de güçlü istihdam piyasası ile birlikte enflasyon rakamlarının yumuşamaya işaret etmesi risk algısını olumlu etkilemeye devam etti.

USD/TRY: ABD'de güçlü istihdam piyasası ile birlikte enflasyon rakamlarının yumuşamaya işaret etmesi risk algısını olumlu etkilemeye devam etti. Borsalarda alım iştahı dün de sürerken, Dolar endeksi (DXY) 100 seviyesinin altına sarktı. Tahvil faizlerinde de düşüş gözlendi. DXY'de 100 seviyesinin altındaki hareket bu sabah da devam ediyor. Veri tarafında bugün ABD'de temmuz ayına ilişkin Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi öne çıkıyor. Yurtiçi tarafta ise dış politikadaki haber akışıyla ülke risk primimizde yaşanan iyileşme devam ediyor. 5 yıllık CDS'imiz 439 seviyesine kadar geriledi. Fiyatlamalar tarafında ise güç kaybeden Dolar ve düşen CDS'e rağmen  bir süredir 26,10 civarında hareket eden Dolar/TL'de tarafında dün de net bir değişiklik gözlenmezken, bu sabah söz konusu  seviyenin hafif üzerinde kısmi hareketlilik yaşanıyor. Şu aşamada kurda 26,25 yakın direnci aşılmadıkça bant hareketi isteği devam edebilir. Aşağıda ise 26,00 – 26,10 bölgesi destek.

EUR/USD: Dün ABD'de istihdam piyasasına ilişkin veri, tarihsel ortalamaların altında düşük seviyelerde seyretti ve iş gücü piyasasında sıkı görünüme işaret etti. Düşük gelen enflasyon rakamları ardından risk iştahı yüksekti. Avrupa tarafında ise ECB'nin beklentilerle uyumlu olarak faizleri 25 baz puan artırdığı 14-15 Haziran tarihli toplantısına ilişkin tutanaklar yayımlandı. Tutanaklarda üyelerin faiz artışına çoğunluğunun destek verdiği gözlenirken, Banka'nın faiz oranlarını temmuzdan sonra da artırmayı değerlendireceği konusunda genel olarak hemfikir olduklarını gösterdi. Ayrıca ECB'nin yeni makroekonomik projeksiyonlarına göre, büyüme tahminleri aşağı çekilirken, enflasyon tahminleri yukarı yönlü revize edildi. Fiyatlamalar tarafında, ABD tahvil faizlerindeki sert gerileme bu hafta dikkat çekerken, Dolar endeksi 100 seviyesinin altındaki hareketini sürdürüyor. Kısa vadeli iyi bir yükseliş hareketi yakalayan paritede ise 1,13 seviyesine kadar yükseliş görülebilir. Diğer yandan, olası geri çekilmelerde 1,1145/30 destek bölgesi konumunda.

XAU/USD:  Bir önceki gün beklentilerin altında gelen ABD enflasyonundan destek bularak yükseliş kaydeden değerli maden dün görece sakin bir gün geçirdi. Kapanış ise 1.960 seviyesinde gerçekleşti. Tahvil faizlerin gerilediği ve Dolar endeksinin (DXY) 100 seviyesinin altına sarktığı ortamda Ons Altın'da yükseliş potansiyeli devam edebilir ki 1.960 seviyesinin üzerindeki bir kalıcılıkta 1.984 hedef olabilir. Aşağıda ise 1.940 destek konumunda.

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı

Fx analizi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!