G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO34,66
GBP40,30
BIST10.225,94
GR. ALTIN2.393,13
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Futbolun Küresel Yüzü #Pele 82 Yaşında Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkesi Brezilya’da ulusal bir hazine ilan edilen Pelé, dünya çapında ün kazandı ve sporun Amerika Birleşik Devletleri’nde popülerleşmesine yardımcı oldu. Brezilyalı efsane futbolcu Pele, 29 Kasım’dan bu yana tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında yaşamını yitirdi.

Futbolun en büyük oyuncularından biri ve 20. yüzyıl sporunda dönüştürücü bir figür olan ve çok az sporcunun tanıdığı bir küresel ünlü düzeyine ulaşan Pelé, Perşembe günü São Paulo’da öldü. 82 yaşındaydı.

Ölümü menajeri Joe Fraga tarafından doğrulandı. São Paulo’daki İsrail Hastanesi sebebin kolon kanserinin ilerlemesinin bir sonucu olan çoklu organ yetmezliği olduğunu söyledi.

Pelé son yıllarda kanser tedavisi görüyordu ve birkaç hafta önce solunum yolu enfeksiyonu da dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarının tedavisi için hastaneye girdi.

Ülkesi Brezilya’da ulusal bir kahraman olan Pelé, aralarında büyüdüğü çok fakir insanlar tarafından dünya çapında çevrelerinde dolaştığı çok zengin; ve onu oynarken gören hemen hemen herkes seviliyordu; 

Andy Warhol bir keresinde “Pelé, teorimle çelişen birkaç kişiden biri. 15 dakikalık şöhret yerine 15 asırlık bir şöhreti olacak.” demişti. 

Sahadaki eşsiz yeteneği ve özgünlüğüyle tanınan Pelé (peh-LAY olarak telaffuz edilir), neşeli kişiliği ve futbolun – dünyanın çoğu yerinde futbolun – insanları ayrım çizgileri boyunca birbirine bağlama gücüne olan inancıyla kendisini hayranlarına sevdirdi. ırk, sınıf ve milliyet.

Brezilya ile 3 (üç) Dünya Kupası turnuvası ve kulüp takımı Santos ile 10 lig şampiyonluğu ve New York Cosmos ile 1977 Kuzey Amerika Futbol Ligi şampiyonluğu kazandı. 34 yaşında emekli olduktan sonra, Amerika Birleşik Devletleri’nde futbolu popülerleştirmek için Cosmos’ta üç sezon geçirdi.

Ekim 1977’de East Rutherford, NJ’deki Giants Stadyumu’ndaki son maçından önce Pelé, sahanın ortasındaki bir podyumda mikrofonu aldı, babası ve Muhammed Ali yanındaydı ve 75.000’den fazla kişilik bir kalabalığı teşvik etti.

Vakanüvis yazdı: Katar'da futbol
Futbolun Küresel Yüzü #Pele 82 Yaşında Hayatını Kaybetti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!