G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Fransız Bakan Çinli yatırımcıları Fransa’ya davet etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransız Bakan Çinli yatırımcıları Fransa’ya davet etti / Haberin Peşinde Urfa

Çin’i ziyaret etmekte olan Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Çinli yatırımcıları ülkesine çağırırken elektrikli araçlar, aküler ve enerjetik dönüştürüm alanlarına özel ilgi gösterdiğinin altını çizdi.

Çin'i ziyaret etmekte olan Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Çinli yatırımcıları ülkesine çağırırken elektrikli araçlar, aküler ve enerjetik dönüştürüm alanlarına özel ilgi gösterdiğinin altını çizdi. Bu çerçevede Bakan, bu alanda, Fransa'nın nükleer devi Orano ile birlikte ülkeye yatırım yapmış bulunan Çin XTC şirketini ve yine Fransa'da yatırıma girişmiş olan Çin-Japon ortaklığı Envision'u örnek olarak verdi.

Üst düzey Çin-Fransa ekonomi ve finans ikili görüşmelerinde Çin tarafını temsil eden Ekonomik ve Finansal İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı He Lifeng, Fransa'nın Çin yatırımcılarına eşitlikçi ve elverişli bir ticari ortam temin edeceği umudunu dile getirerek, son yıllarda Çin yatırımlarının Fransa'da 50 bin çalışana istihdam olanağı sağlamış olduğunu vurguladı. Söz konusu buluşma COVID-19 pandemisinin başlamasından bu yana iki ülke arasında bü düzeyde yüz yüze oluşan ilk karşılaşma oldu.

Öte yandan her iki ülke temsilcisi, görüşmede küresel finansal istikrar, gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerinin sürdürülebilir finansmanı, iklim değişikliği, gıda güvenliği ve hatta biyoçeşitlilik gibi konuları ele aldı. Çin'in Fransa ile ilişkilerinde, Fransa'nın 2022 yılında yaklaşık 54 milyar avro dış ticaret açığı vermesi dolayısıyla Fransız Bakan ekonomik ilişkilerde bir dengeleme talebini de dile getirdi. 

İkili görüşmesinde, özellikle havacılıkta veya kozmetik ürünlerde sertifikasyon gibi alanlarda çalışma grupları oluşturarak fikri mülkiyet ve güvenlik konularını masaya yatırma olanakları da yaratacak. Fransız Bakan, 31 Temmuz Pazartesi günü “Çin'in Silicon Valley'i” diye de anılan güney metropolü Shenzhen'e giderek burada Çinli yatırımcılarla bir arayagelecek ve Avrupa'da bir elektrikli  otomobil üretim tesisi açmayı düşünen BYD firması ile görüşecek.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Fransız Bakan Çinli yatırımcıları Fransa’ya davet etti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!