G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,73
GBP40,63
BIST10.267,09
GR. ALTIN2.409,80
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Fiyatı 27 lira olarak açıklanan fındığın kilosu serbest piyasada 23 liraya düştü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fiyatı 27 lira olarak açıklanan fındığın kilosu serbest piyasada 23 liraya düştü / Haberin Peşinde Urfa

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Giresun kalite fındığın kilosunu 27 lira, levant kalite fındığın kilogram fiyatını ise 26,5 lira olarak açıklamasına rağmen Karadeniz’de fındık fiyatı serbest piyasada 23 liraya kadar düştü. Fındık üreticileri fiyatlara tepkili. …

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Giresun kalite fındığın kilosunu 27 lira, levant kalite fındığın kilogram fiyatını ise 26,5 lira olarak açıklamasına rağmen Karadeniz’de fındık fiyatı serbest piyasada 23 liraya kadar düştü. Fındık üreticileri fiyatlara tepkili.

CHP Milletvekili Ahmet Kaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 ve 26,5 lira açıkladığı fındık fiyatını piyasada göremediklerini söyledi.

Havaların yağışlı gitmesi nedeniyle fındığı kurutmakta güçlük çeken üreticilerin zor durumda kaldığını belirten Kaya, “Birçok yerde vatandaşlarımız cadde üzerinde, kaldırım üzerinde fındığını sererek kurutmaya çalışıyor. Bu yıl havalar kötü gittiği için maalesef fındığımız kurumadı, fındık yağlandı. Bu da fındığın kalitesine olumsuz yansıdı. Burada fındık üreticilerimizle ve fındık alan esnaf arkadaşlarımızla konuştuk. Sayın Cumhurbaşkanının 26 buçuk lira açıkladığı 50 randıman fındığın şu an piyasadaki alış fiyatı 23 lira. Yağlanma nedeniyle 50 randıman fındık bulma şansı yok. Onun yanında Sayın Cumhurbaşkanının 26,5 lira açıkladığı fiyat hikayeden ibaret. Maalesef piyasada böyle bir fiyat yok” dedi.

HER ŞEYİN FİYATI ARTTI FINDIK VE ÇAYIN FİYATI DÜŞTÜ

Fındık fiyatının geçen yılın altında kaldığına dikkat çeken Ahmet Kaya, “Karadeniz deyince akla iki ürün geliyor. Fındık ve çay. Bu bölgede istihdamı sağlayan, birçok insanın geçimini sağlayan fındığımız ve çayımız. Çay üreticisi perişan. 4 lira olarak açıklanan çayın fiyatı 2 liralara kadar düşmüş. 2,4 lira şu anda. Fındığımız 26,5 lira olarak açıklanmış, şimdi 23 lira 50 randıman onu da alan yok. Bu iki ürün de büyük bir mağduriyet yaşanıyor. Geçen yıl insanlar 25-26 liraya fındık sattı. Bu sene 50 randıman fındık piyasada 23 lira. 50 randımanı da bulabilmek mümkün değil. Fakat AKP hükümeti bunu görmüyor, duymuyor. Karadeniz’i unutmuş, gözden çıkarmışlar sanki” diye konuştu.

ÜRETİCİ PERİŞAN

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “Toplumda kayrılan bir kesim varsa çiftçi kesimidir” sözlerini hatırlatan Kaya, “Sayın Bakan, çay üreticileri kan ağlıyor, fındık üreticileri kan ağlıyor. Kayırıyoruz dediğiniz üretici perişan durumda. Piyasaları hiç mi takip etmiyorsunuz? Hiç mi haber okumuyorsunuz? Bu insanların feryadını hiç mi görmüyorsunuz? Bu nasıl kayırmadır? Maalesef ülkeyi yönetenler kulaklarını tıkamış, gözlerini kapamışlar üreticinin mağduriyetini görmüyorlar, duymuyorlar. Geçen sene 38 lira olan kömür bugün 65 lira, yarın ne kadar olacağı belli değil. Marketlerdeki artış yüzde 50’lileri buldu. İpin ucu kaçtı artık. Üreticilerimizle ve esnafımızla görüştük. Herkes sıkıntı içinde iktidardan dert yanıyor. Görünen o ki AKP artık uzatmaları oynuyor. Millet İttifakı iktidarında üreticiden yana, üretimden yana bir politika izleyeceğiz. Özellikle milli ürünlerimiz fındığımıza ve çayımıza sahip çıkacağız. Üreticiye emeğinin ve alın terinin karşılığını vereceğiz. Üretici kazanacak, Türkiye kazanacak” ifadelerini kullandı.

Fiyatı 27 lira olarak açıklanan fındığın kilosu serbest piyasada 23 liraya düştü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!