G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO35,12
GBP41,05
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.497,85
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Fiskobirlik’ten ‘fındık fiyatı’ açıklaması: Fiyatlar rekolte tahminlerine göre belirlenmemeli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fiskobirlik’ten ‘fındık fiyatı’ açıklaması: Fiyatlar rekolte tahminlerine göre belirlenmemeli / Haberin Peşinde Urfa

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar yaptığı açıklamada, “Eğer dünyada tekel üreticisi konumundayken, her yıl rekolteye bağlı piyasada oluşacak bir fiyat beklentisine gidiliyorsa yeteri kadar baskın rol üstlenemiyoruz demektir. Birbirinden farklı açıklanan rekolte tahminlerine göre fiyat belirlenmemelidir” dedi.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Başkanı Lütfi Bayraktar, fındıkta rekolteye bağlı bir fiyat beklentisine gidiliyorsa bunun dünyada fındık sektöründe yeteri kadar baskın rol üstlenilemediği anlamı taşıdığını söyledi.

“FINDIKTA TEKEL OLAN ÜLKE REKOLTE TAHMİNİ ÜZERİNDEN FİYAT BELİRLEMEMELİ”

Her fındık sezonu öncesi rekolteye bağlı fiyat beklentisinin olduğuna dikkat çeken FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Her sezon bir rekolte tespiti yapılıyor ve farklı tahminler olunca da bugün olduğu gibi belirsizlik ortaya çıkıyor. Biz de bir rekolte tespiti yapıyoruz ve her yıl yüzde 7 oranında yanılma payımız oluyor. Bu sene de tespitimizi yaptık, öyle çok yüksek rakamlarda açıklandığı gibi bir rekolte olmadığını söyleyebilirim.

Ama önemli olan bizim rekolte tahminimiz değil. Burada daha önemli olan bir yanlış var. Eğer dünyada tekel üreticisi konumundayken, her yıl rekolteye bağlı piyasada oluşacak bir fiyat beklentisine gidiliyorsa yeteri kadar baskın rol üstlenemiyoruz demektir.

Fiyatı belirleyen rekolte değil, dünyanın en büyük fındık üreticisi olarak biz olmalıyız. Birbirinden farklı açıklanan rekolte tahminlerine göre fiyat belirlenmemelidir”

Lütfi Bayraktar

“TMO NEDEN ALDIĞI FİYATIN ALTINDAN ÜRÜN SATTI?”

Fındıkta müdahale alımı yapan kurumun, aldığı fiyatın altında bir fiyattan fındık satmaması gerektiğini de ifade eden Bayraktar, “Hiçbir müdahale kurumu ürünü aldığı fiyatın altında piyasaya arz etmez, eğer ederse bu müdahale alımı ve kurumu olmaz. Bugün fındıkta müdahale alımını yapan kurum TMO’dur. TMO’da piyasayı dengelemek durumundadır. Bugüne kadar müdahale alımı yapan TMO’da aldığı ya da altında bir fiyattan fındık sattığı görüldü.” diye konuştu.

Bayraktar, “Oysaki piyasanın TMO’dan bu şartlarda fındık alma ihtimali varsa fiyatlar istenildiği kadar yükselmesi beklenemez. Eğer TMO geçen yıl 22,5 liradan fındık alıp kar edebiliyorsa neden üretici sezon başında 20 liranın altında fındık satmak zorunda kaldı. Bu nedenledir ki müdahale kurumu aldığı fiyattan veya altında bir fiyattan piyasaya fındık satıyorsa piyasaya müdahale edemiyor demektir” ifadelerini kullandı. (.)

Fiskobirlik’ten ‘fındık fiyatı’ açıklaması: Fiyatlar rekolte tahminlerine göre belirlenmemeli

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!