G-CV0ZL47F6D
USD32,28
EURO34,79
GBP40,64
BIST10.293,58
GR. ALTIN2.408,49
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Fındık üreticisi fiyatlardan muzdarip

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fındık üreticisi fiyatlardan muzdarip / Haberin Peşinde Urfa

Üretici geçen yıl 26 liraya sattığı fındığını bu yıl artan maliyetlere rağmen 23 liraya satabiliyor. TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, “Hasattan bugüne üreticinin sattığı fındık ucuz fiyata alındı. Etik olan bir şey değil, ticaret ahlakına uymaz” d…

Üretici geçen yıl 26 liraya sattığı fındığını bu yıl artan maliyetlere rağmen 23 liraya satabiliyor. TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, “Hasattan bugüne üreticinin sattığı fındık ucuz fiyata alındı. Etik olan bir şey değil, ticaret ahlakına uymaz” dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, serbest piyasada fındık fiyatlarının geçtiğimiz yıla göre düşük olduğunu belirterek, üreticilerin bu durumdan memnun olmadıklarını ve TMO’ya yöneldiklerini söyledi.

Ordu’da, serbest piyasada 50 randımanlı fındık 23 liradan işlem görürken, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fındık alımları sürüyor. Üreticiler, serbest piyasada 23 liradan verdikleri mahsullerini, randevularını aldıktan sonra TMO’ya 50 randıman fındığı 26,5 liradan satabiliyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, hasadı yapılan ve kurutulan fındığın serbest piyasada hak ettiği değeri bulamadığını söyledi.

‘TİCARET AHLAKINA UYMUYOR’

Soydan, geçen yıl serbest piyasada fiyatların TMO’nun belirlediği fiyattan daha yüksek olduğunu ancak bu yıl serbest piyasada fiyatların 23 lira civarında olduğunu kaydetti.

“Geçen yıl 26 liraya kadar alınan fındık bu yıl 23 lira civarında, hasattan bu güne kadar üreticinin sattığı fındık ucuz fiyata alındı” diyen Soydan,

“Etik olan bir şey değil, ticaret ahlakına uymaz. Bu nedenle üretici serbest piyasa fiyatlarından kesinlikle memnun değil. Serbest piyasaya giden fındıklar, en az 3 TL olarak kamuoyuna geri yansımıştır” diye konuştu.

Üreticilerin serbest piyasa fiyatlarının düşük olmasından dolayı TMO’ya talep gösterdiğini ifade eden Soydan, şöyle devam etti:

“Üreticiler, TMO’dan iyi randıman alırsa ve fındığını en iyi şekilde kurutmasını yaparsa 30 liraya kadar bile fiyat elde etmiş oluyor. O açıdan biz de üreticilerin TMO’ya yönelmesini öneriyoruz çünkü 3 liralık fark ciddi bir fark” ifadelerini kullandı. (.)

Fındık üreticisi fiyatlardan muzdarip

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!