G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Fındık üreticilerine satış uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fındık üreticilerine satış uyarısı / Haberin Peşinde Urfa

TMO’nun 2021 yılı fındık alım kampanyasını 1 Eylül’de başlatacak olması öncesi yeni mahsul fındığın ticareti başladı. Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, üreticileri, ürünlerini kontrollü bir şekilde satışa sunması için uyardı. Zonguldak’taki tüccarlar ise bu yıl fındık fiyatlarında rekor bekliyor.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yeni mahsul fındığın yavaş yavaş ticaretine başlanıldığı bilgisini vererek, üreticilerden ürünlerini kontrollü bir şekilde satışa sunmalarını, serbest piyasa ile Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) alım fiyatlarını iyi değerlendirmelerini istedi.

1 Eylül’de 2021 yılı fındık alımına başlayacak olan TMO’dan önce Giresun serbest piyasada yağlı fındığın kilogramının 25.50 lira ila 26 liradan işlem görmeye başladığını belirten Karan, asli görevi piyasayı regüle etmek olan ofisinin hızlı bir şekilde, üreticiyi yormadan 1, 1.5 ay gibi kısa bir sürede 150-200 bin ton fındık alması durumda serbest piyasanın da aynı seviyeye ulaşacağını ifade etti.

“FINDIK TİCARETİNDE HAREKETLİLİK BEKLENİYOR”

Karan, “Gurbetçi dönüşlerinin başlaması ve 6 Eylül’de okulların açılacak olmasından kaynaklı önümüzdeki hafta fındık ticaretinde önemli bir hareketlilik beklenmektedir. Pazara hızlı bir arz oluşmasını fırsat bilerek, fındık fiyatlarını bugünkü fiyatlardan aşağılara çekmek istenilmesi durumunda üreticilerde bu oyuna gelmemelidir. Serbest piyasada yaşanacak bir spekülasyon karşısında ise üreticiler devlet adına müdahil alım yapan TMO’yu tercih etmelidir” dedi.

“REKOLTEDE BU YIL TÜRKİYE AVANTAJLI”

Türkiye dışında İtalya ve İspanya başta olmak üzere fındık üretimi yapılan diğer ülkelerde rekoltenin çok düşük olduğunu da belirten Karan, “Fındık üretim ve ihracatında dünya lideri olan Türkiye bu yıl daha da avantajlı. Buna rağmen Türk fındık ihracatçısının tek derdi Türkiye rekoltesi. Rekolte ile yatıp, rekolte ile kalkılıyor. İtalya ve İspanya gibi ülkelerdeki rekolte düşüklüğünü ağızlarına dahi alınmıyor. 2021 yılı rekolte sayımında istediklerini başaramayan fındık baronlarını birazda diğer ülkelerdeki rekolte kayıplarını konuşarak, gündeme taşımalılar” diye konuştu.

FİYATLARDA REKOR BEKLENTİSİ

Öte yandan, Zonguldak Alaplı Fındık Tüccarları ise fındık fiyatlarının tarihi rekor kıracağını,  fındık üreticilerinin satmak için acele etmemeleri gerektiğini söyledi.

Alaplı’nın önde gelen fındık tüccarlarından Koçak firması sorumlusu, şöyle konuştu: “İhtiyaçlarını karşılamak için acil satması gerekenleri bir tarafa koyarsak, vatandaş 1 ay beklesin. Fındık fiyatı 28 TL seviyelerine çıkacaktır. Çünkü piyasa o algıyı veriyor. Zaten 1 Eylül’de TMO’nun alıma başlamasıyla taban fiyat yerini bulacaktır.” (.)

Fındık üreticilerine satış uyarısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!