G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,77
GBP40,53
BIST10.267,09
GR. ALTIN2.411,47
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Fidye yazılımı saldırılarından korunmak için ipuçları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fidye yazılımı saldırılarından korunmak için ipuçları / Haberin Peşinde Urfa

Acronis fidye yazılım saldırılarıyla ilgili öneriler paylaştı

Fidye yazılım saldırıları gün geçtikçe artıyor, dünyada bu saldırıların maliyetinin yılda 11 milyardan fazla olduğu tahmin ediliyor. Siber koruma alanında faaliyet gösteren Acronis bu yazılımlardan korunmak için 7 ipucu paylaştı.

Acronis, yazılımlardan korunmak için ipuçlarını şöyle sıraladı:

“Sistemlerinizi düzenli olarak yedekleyin 

Verilerinizi düzenli aralıklarla yedeklemeniz fidye ödeme riskinden sizi uzak tutar. Verileri tekrar yüklemek sistemlerinizi çalışır hale getirmek zor gibi görünsede,en etkili çözümlerden birisi.

Uygulamalar ve sistemler için düzenli yama yöntemi

Siber suçlular sistem açıklarını bulup onlara saldırma konusunda yeteneklilerdir. Güvenlik açıklarına karşı korunmanın bir diğer yolu proaktif şekilde yama yapmayı önemsemektir. Günümüzde siber güvenlik sistemlerinin bir çoğu yama yöntemi sunuyor.

İki faktörlü kimlik doğrulama 

İki faktörlü kimlik koruma önemli bir tavsiyedir, siber saldırganların sisteminize girmesini zorlaştırarak sizi açık hedef olmaktan kurtarır. Tam bir koruma sağlamasada bu tip saldırılar için caydırıcı oluyor.

Neye tıkladığınıza dikkat edin

Saldırganların sisteminize hasar vermek için ihtiyacı olan şey tek bir tıklamanız olabilir. Günümüzde hala kötü niyetli e-postalar reklam ve ekler içeren oltalama yöntemleri çok yaygın. Bağlantı ve reklamlara dikkatli tıklatmak ziyaret etmek istenilen siteyi adres çubuğuna yazarak girmek bizi koruyan önlemlerin içinde yer alıyor.

Güvenli ağlar kullandığınızdan emin olun

Siber güvenlik risklerinizi en aza indirmek için sanal ağ (VPN) kullanılabiliyor. Sadece işletmeler için kullanılmayan VPN’leri herkese açık bir ağda da kullanmak faydalı olacak.

Fidye ödemeyin

Siber suçluluların vadettiklerini yapacaklarının garantisi bulunmuyor. Ayrıca saldırganların dikkatini çeken ilginç bilgiler ya da özellikle hassas veriler bulduktan sonra ikinci kez geri geldikleri birçok vaka yaşanıyor. Hiç kimse ödeme yapmazsa, siber suçluların giderek daha az başarılı olacağı ve fidye yazılımı saldırılarıyla kar elde etmeyi bırakacakları ön görülüyor.

Kötü amaçlı yazılımlardan korunma ve fidye yazılımlarına yatırım yapın

Günümüzün kötü amaçlı yazılım ve fidye yazılımı karşıtı siber güvenlik çözümleri son derece etkilidir ve size siber tehditlere karşı en iyi savunma şansı tanır. Örneğin, Acronis Cyber Protect, yerleşik MI tabanlı fidye yazılımı yeteneklerini kullanan güvenli fidye yazılımı koruması içerir. Son olarak, beyaz liste ve kara liste stratejilerinin kullanılması harika bir fikirdir ve siber güvenliğin iyileştirilmesinde son derece etkili olabilir. “

Hibya Haber Ajansı

Fidye yazılımı saldırılarından korunmak için ipuçları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!