G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Fed Başkanı Powell: Bir kaç ay zor geçecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fed Başkanı Powell: Bir kaç ay zor geçecek / Haberin Peşinde Urfa

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, corona virüsü aşısının üretim ve dağıtım engellerinin aşılmasına kadar, önümüzdeki birkaç ayın yavaşlayan toparlanma ve artan pandemi nedeniyle zor geçeceğini söyledi. 

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell bugün kongre oturumunda yapacağı konuşma için hazırladığı metinde, “Hem burada hem de yurt dışında yeni Covid-19 vakalarındaki artış endişe verici ve önümüzdeki birkaç ay için zorlayıcı olabilir” dedi.

Powell “Aşıyla ilgili son haberler orta vadede çok olumlu. Şimdilik, zamanlama, üretim, dağıtım ve farklı gruplar arasında etkinlik gibi önemli zorluklar ve belirsizlikler var. Bu gelişmelerin ekonomik sonuçlarının zamanlamasını ve kapsamını değerlendirmek zor olmaya devam ediyor” dedi.

AŞILAMA NOEL’DEN ÖNCE BAŞLAYABİLİR

Powell’ın sözleri, bir aşının potansiyel gelişinin Fed’in görünümünü nasıl etkileyebileceğine ve toparlanmanın yavaşladığına dair şimdiye kadarki en ayrıntılı açıklamaları.

ABD Sağlık Bakanı Alex Azar dün yaptığı açıklamada, aşıların Noel’den önce başlayabileceğini söyledi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ayrı bir oturumda yapacağı konuşma metninde, ekonominin pandemi nedeniyle kaybettiği kayıplarını toparlayarak dikkate değer bir ilerleme kaydettiğini ve daha fazla hükümet yardımının ekonominin geneline yaymak yerine zor durumdaki işçilere ve küçük işletmelere yönelik olması gerektiğini söyledi.

“TAM BİR EKONOMİK TOPARLANMA OLASILIĞI DÜŞÜK”

Aşının piyasaya sürülmesi çok yaklaşmışken bazı analistler, Amerikalılar aşılanınca ve corona virüsüne karşı geniş bir bağışıklık sağlanınca önümüzdeki aylarda ekonomide güçlü bir sıçrama beklediklerini söylüyor.

Ancak Powell, ekonominin geleceğinin bu sürecin başarısına bağlı kalacağını ve o zamana kadar pandeminin etkisinin devam edeceğini ve özellikle kadınlar, azınlık grupları ve hizmet sektöründeki kişiler üzerinde ağırlaşacağını söyledi.

Powell, “İnsanlar kapsamlı ekonomik faaliyetlere yeniden katılmanın güvenli olduğundan emin olana kadar tam bir ekonomik toparlanma olasılığı düşük” dedi. (REUTERS)

 

Fed Başkanı Powell: Bir kaç ay zor geçecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!