G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Fark et, danış ve yaşam kaliteni değiştir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fark et, danış ve yaşam kaliteni değiştir / Haberin Peşinde Urfa

Infinity Regenerative Clinic Genetik ve Kök Hücre Koordinatörü Dr. Elif İnanç gıda intoleransı hakkında bilgi verdi.

Infinity Regenerative Clinic Genetik ve Kök Hücre Koordinatörü Dr. Elif İnanç gıda intoleransı hakkında bilgi verdi.

Gıda alerjisi ve gıda intoleransı genellikle birbirine karıştırılan, oysaki birbirinden oldukça farklı olan iki kavram. Gıda intoleransı, besinlerin neden olduğu bir sindirim sistemi yanıtıyken; gıda alerjisi, bağışıklık sisteminin bir reaksiyonudur diyen Dr. Elif İnanç,

“Her iki belirti de tedavi edilmediği sürece yaşamlarımızda ciddi sorunlar teşkil edebiliyor ancak, gıda alerjileri fark edilmezse çok daha ciddi otoimmün hastalıklara neden olabiliyor. Bireyin, vücudunda meydana gelen belirtileri fark etmesi ve gözlemlemesi, bu noktada büyük önem taşıyor. Mide ağrısı, midede yanma, bulantı, kusma, baş ağrısı, halsizlik, ishal, şişkinlik hissi kişilerin gıda intoleransına sahip olabileceğinin en yaygın belirtileri arasında yer alıyor.

Genellikle intoleransa neden olan bir madde düşük oranda tüketildiğinde vücut bunu tolere edebilir ancak miktar arttıkça gıda intoleransının etkilerinin dayanılmaz bir hal alabilir. En yaygın görülen gıda intoleransı ise kuşkusuz laktoz, gluten ve kafeindir. Laktoz intoleransı olan bireyler, sütün içerisinde bulunan ve bir şeker olan laktozu sindiremezler. Bu da bedenlerinde rahatsız edici türlü semptomlara neden olur. Gluten ve kafeinde de durum bundan farklı değil.

Danışanlar, vücutlarında yaşadığı olumsuz belirtileri fark ettikten sonra genellikle uzmanlara danışır ve intolerans testine sokulurlar. Bazen de eliminasyon diyetine tabi tutulurlar. Bu yöntemler ile kişilerin hangi besinlere karşı intoleransının olduğu saptanır. Gıda intoleransını öğrenen bireyler için tek tedavi yönteminin, intoleransa neden olan besinlerin beslenme düzeninden çıkarılması ya da vücudun tolere edebileceği miktarda tüketilmesinin sağlamasıdır. Eğer intoleransa neden olan besin kişinin sağlıklı bir yaşam için muhakkak tüketmesi gereken bir gıda ise; onun yerine aynı besin öğelerine sahip başka gıdalar tüketilmelidir. Bir uzman rehberliğinde gıda intoleransını keşfeden bireyler hayatlarını daha kaliteli sürdürmeye devam ederler” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Fark et, danış ve yaşam kaliteni değiştir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!