G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO35,03
GBP41,59
BIST9.079,97
GR. ALTIN2.331,10
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Evlilikte şeytanın vesvese ve hileleri! Eşlerin arasını bozmada evlilik vesveseleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evlilikte şeytanın vesvese ve hileleri! Eşlerin arasını bozmada evlilik vesveseleri / Haberin Peşinde Urfa

Şeytanın yapmaktan en büyük zevk aldığı kötülüklerden biri olan yuva bozma, Allah katında en istenilmeyen durumlardan biridir. Mecburi kalınmadığı müddetçe boşanmaya hoş bakmayan dinimizde eşlerin birbirlerine karşı hoşgörü ve sabırla davranmaları öğütlenmektedir. Aksi halde şeytan evlilikte vesveselerini çoğaltacaktır. Peki evlilik ile ilgili vesveseler neler? Eşlerin arasının muhabbetle olması için dualar:

Şeytanın yapmaktan en büyük zevk aldığı kötülüklerden biri olan yuva bozma, Allah katında en istenilmeyen durumlardan biridir. Mecburi kalınmadığı müddetçe boşanmaya hoş bakmayan dinimizde eşlerin birbirlerine karşı hoşgörü ve sabırla davranmaları öğütlenmektedir. Aksi halde şeytan evlilikte vesveselerini çoğaltacaktır. Peki evlilik ile ilgili vesveseler neler? Eşlerin arasının muhabbetle olması için dualar:

Nefsimizden sonra en büyük aldatıcımız olan şeytanın, insan kalbine attığı en ufak bir şüphe, tereddüt, hışırtı ya da fısıltı gibi gizli sesler ruhi sıkıntılarımızın temelinde yatan en ciddi durumlardan biridir. Vesvese olarak nitelendirdiğimiz bu durum günlük hayatımızda daha çok namazda vesvese ile yani namaz kılarken herhangi bir eksiklik yaptığımızı düşündürerek ibadetimizden soğutmak için yapılabildiği gibi evlilikte de karşımıza çıkmaktadır. Kıyamet gününe kadar bizleri hak yoldan döndürmek için ayağımızı kaydırmaya çalışacak olan şeytanın hile ve tuzaklarına kanarak etkilenmesi kişinin iman gücüne ve iradesine göre değişkenlik göstermektedir. Kuran-ı Kerim ve Sünnet bilgisinde yetersiz olan kimselerde daha sık görülen vesvese nedeniyle ne yazık ki birçok ailenin yuvası yıkılabilmektedir. Şeytanın yapmaktan en büyük keyif aldığı fitnelerden birisi de  eşlerin arasının açmak ve yuvanı yıkmaktır.

TIKLA OKU: ÇİFTLER İÇİN NAZARA KARŞI EVDE HUZUR DUALARI

EVLİLİKTE VESVESE NEDİR? EVLİLİKTE ŞEYTANIN HİLE VE TUZAKLARI…

Allah (c.c) katında en sevimsiz günah olan boşanma durumundan şeytanın büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden hadis-i şerifte Peygamberimiz (SAV), şöyle buyurmaktadır:

İblis tahtını su üzerine kurar. Sonra yapacakları kötülükleri yapmak üzere avenesini sağa sola gönderir. Makam ve mevkice ona en yakın olan, fitnenin en büyüğünü yapandır. Hepsi yaptıklarını anlatmak üzere İblis’in yanına gelir ve içlerinden birisi: ‘Ben şunu, şunu yaptım.’ der. Ancak İblis, ona: ‘Senin yaptığın da bir şey mi?’ der. Sonra bir başkası gelir ve ‘Falan adamı, karısından boşayıncaya kadar onun yakasını bırakmadım.’ der. İblis bundan o kadar memnun olur ki, hemen onu yanına çağırır ve ‘Sen ne kadar şirinsin!’ diyerek ona iltifat eder.” (Müslim, Münafıkûn 67; Müsned, 3/314)

Hadisi şerifi biraz açacak olursak anladığımız kadarıyla şeytan, her türlü günahtan memnun olmaktadır. Çünkü her günah, Allah’a karşı koymak için küfre giden yoldan ibarettir. Bizler nefsimize zulmederek günah işlediğimizde kalbimizde siyah küçük noktalar belirir.

Bu siyah noktaların çoğalması sonucunda kalp (manevi anlamda) simsiyah olur ve kaskatı kesilir. Şeytan bu durumdan elbette memnundur. Fakat aile içerisindeki karı-kocanın arasının bozulması ve ailenin yıkılmasının durumu çok daha sevindiricidir.

EVLİLİKTE VESVESE NEDEN OLUR? EŞLERİN ARASININ AÇILMASI ŞEYTANI NEDEN MUTLU EDER?

Şeytanın bir yuvayı bozduğu zaman bu durumdan sadece kadın ve erkek etkilenmez. Yuvayı bozmakla beraber aynı zamanda belki de topluma hayır getirecek çok önemli birini ya da Allah’ın ilmini talebelerine zincir zincir çoğaltarak öğreteceği nice hafızlara vesile olacağı kişinin oluşumunun önüne geçmiş olur.

En kolay ifade ile cennet köşesinde yer almayı hak edebilecek bir yuvayı cehennem çukuruna döndürebilmek için asla boş durmayacak, eşleri birbirine düşürmek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. 

İslami evlilikte mutlu ve huzurlu bir evlilik hayatının korunması için dinimizin ortaya koyduğu hükümlere uymalı, mahremiyete ve aile sırlarını korumada azami hassasiyet gösterilmelidir. Ancak bu şekilde şeytanın ve yardımcılarının fitne fesatlarından korunmuş olunabilir. Manevi tedbirlerin yanı sıra dualarla zırh gibi manevi kalkınmalar elde edip Allah’tan yardım dileyebilirsiniz.

EVDE KAVGA OLMAMASI İÇİN BARIŞMA DUASI:

“Bismillahirrahmanirrahim”

“Allahümme elif beyne kulubina ve aslih zate beynina ve’hdina sübüle’sselami ve necnina mine’z-zulümati ile’n-nuri ve cennibe’l fevahişe ma zahare minha ve ma betane.”

Manası: “Allah’ım kalplerimizi birleştir. Aramızı düzelt ve bizi kurtuluş yollarına ilet. Bizi karanlıktan aydınlığa çıkar ve büyük günahların açığından da gizlisinden de uzaklaştır.”

– 41 kere ‘Bismillahirrahmanirrahim. Ve elkaytü aleyke mehabbeten minni.’ zikri çekilerek eşler arası muhabbet sağlanabilir.

PEYGAMBERİMİZ (SAV)’İN ALLAHA SIĞINMA DUASI:

لّٰهُمَّ احْفَظْنِي مِنْ بَيْنِ يَدَيَّ وَمِنْ خَلْفِي وَعَنْ يَمِينِي وَعَنْ شِمَالِي وَمِنْ فَوْقِي وَأَعُوذُ بِعَظَمَتِكَ أَنْ أُغْتـَـالَ مِنْ تَحْتِيI

“Allah’ım, önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan ve üstümden (gelecek bütün tehlikelerden) beni koru. (Yere batırılmak suretiyle) ayağımın altından helâk edilmekten de senin azametine sığınırım.” (Ebu Davud, Edeb 110)

Evlilikte şeytanın vesveseleri,şeytanın evlilikteki,şeytanın evlilere verdiği vesvese,vesveseden kurtulmak için ne yapılmalı,vesvese nasıl anlaşılır,eşlerin arasının bozulması

Evlilikte şeytanın vesvese ve hileleri! Eşlerin arasını bozmada evlilik vesveseleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!