G-CV0ZL47F6D
USD32,53
EURO34,65
GBP40,67
BIST9.548,09
GR. ALTIN2.489,10
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

ETSO’dan Bulgaristan’ın corona kararıyla ilgili yeni iddia: 1 ay uygulanacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ETSO’dan Bulgaristan’ın corona kararıyla ilgili yeni iddia: 1 ay uygulanacak / Haberin Peşinde Urfa

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Bulgaristan’ın, Türkiye’den gelenler için uyguladığı PCR testi ve zorunlu 14 günlük karantina uygulamasının kaldırılması kararının 1 ay süreceğini açıkladı. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt imzasıyla yapılan açıklamada, “Bulgaristan Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı’nın 1 ay süre ile karşılıklı olarak gidiş-gelişe açılması haberi Edirne iş dünyasında memnuniyet ile karşılanmıştır” ifadeleri kullanıldı. 

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Bulgaristan Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile Türkiye’den gelenler için uyguladığı PCR testi ve zorunlu 14 günlük karantina uygulamasının 1 Eylül gününden itibaren kaldırıldığına dair açıklama ile ilgili bir iddiayı gündeme getirdi. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt imzası ile yapılan yazılı açıklamada, Bulgaristan’ın aldığı kararın 1 ay süreceği iddia edildi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt

“1 AY SÜREYLE AÇIK KALACAK”

ETSO’dan yapılan yazılı açıklamada, Bulgaristan’ın Türkiye’den gelenler için uyguladığı PCR testi ve zorunlu 14 günlük karantina uygulamasının 1 Eylül-30 Eylül 2020 tarihleri arasında geçerli olacağı belirtilerek “Bulgaristan Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı’nın 1 ay süre ile karşılıklı olarak gidiş – gelişe açılması haberi Edirne iş dünyasında memnuniyet ile karşılanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Edirne’ye 2019 yılında 2 milyon 166 bin 483 Bulgar, 570 bin 382 Yunan turist giriş yaptı. (Fotoğraf:DHA)

CORONA VİRÜSÜ TEDBİRLERİ HATIRLATILDI

Corona virüsü tedbirlerinin de hatırlatıldığı açıklamada, “İlimiz Edirne ekonomisinde önemli yer tutan komşu ülke Bulgaristan ve Yunanistan‘dan gelen misafirlerimizin bu süre zarfında tüm dünyayı olumsuz etkileyen Covid-19 salgınından hiç kimsenin etkilenmemesi ve elde edilecek sonuçlar doğrultusunda bu sürenin daha da uzatılabilmesi için öncelikle iş yerlerimizde mesafe, maske ve hijyen kurallarına en üst düzeyde dikkat ederek gerekli önlemleri almamız gerekmektedir” sözlerine yer verildi.

Edirne esnafı turistlerin ürünlere olan ilgisinden memnun. (Fotoğraf: DHA)

“BAĞLANTILARIMIZ KESİLMİŞTİ”

Corona virüsü tedbirlerinin hem Türkiye, hem de Bulgaristan için büyük önem taşıdığına dikkat çekilen açıklamada; “Uzunca bir süreden beri Covid-19 salgını dolayısıyla komşu ülke Bulgaristan ile olan ekonomik bağlantılarımız maalesef kesilmişti. Şimdi bu yeni karar doğrultusunda başta Covid-19 önlemleri ve alışveriş için gelen misafirlerimizin aynı anda işletmeniz içinde bulunması gereken kişi sayısına azami dikkat ederek, maske ve hijyen kurallarına tam anlamıyla riayet edilmesi ve satışa sunduğumuz malların kalitesi, sunumu ve fiyat etiketleri konusunda gereken hassasiyeti göstermeniz hususunu önemle bilgilerinize sunarız” ifadelerine yer verildi.

ETSO’dan Bulgaristan’ın corona kararıyla ilgili yeni iddia: 1 ay uygulanacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!