G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Et pişirmeden yıkanır mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırmızı et amino asit içeren protein, çinko ve demir yönünden zengin bir yiyecektir. Mutfaklarımızın baş tacı lezzetli mi lezzetli et yemekleri ile kimi zaman sote kimi zaman bonfile haliyle hem sağlığımızı koruyor hem de sofralarımızı zenginleştiriyoruz. Ancak pişirme yönteminden önce kimileri eti yıkarken kimileri bunun doğru olmadığını düşünüyor. Peki eti pişirmeden önce yıkamak mı gerekir?

Özellikle gelişim çağındaki çocukların düzenli olarak tüketmesi gereken et, kansızlığı önler vücudu güçlendirir ve zihinsel gelişim sağlar. Kırmızı etler vitamin ve mineral oranı yüksek olan önemli bir gıdadır. Günlük alınması tavsiye edilen et kadınlarda 45 gr erkeklerde ise 55 gr’dır. Hastalık ya da yüksek aktivitelerde arttırılabilir.

Lezzetli ve güçlendirici bu sağlıklı yiyeceğin pişme süresi ve yöntemleri yapacağınız ete göre değişiklik gösterir. Ancak pişirme yönteminden önce kimileri eti yıkarken kimileri bunun doğru olmadığını düşünüyor. Peki eti pişirmeden önce yıkamak mı gerekir? İşte ikilemde kalmadan eti pişirmeye hazırlık aşaması…

ETİ PİŞİRMEDEN ÖNCE YIKAMALIMIYIZ?

Pek çok kişi pişirmeden önce ilk olarak etleri yıkıyor hatta suyun içerisinde bekleterek pişirme aşamasına hazırlıyor. Bu yöntem ile amaçlanan ise etin üzerindeki bakteri ve fazla maddelerden kurtulmaktır ama işin aslına gelecek olursak yapılan araştırmalara göre bazı bakteriler etlerin üzerinde sıkı sıkıya tutunabiliyor.

Yani ne kadar yıkarsanız yıkayın bu bakterileri arındırmanızı sağlamıyor. Etlerin üzerindeki bakterilerin yok edilmesi için belli ısıda pişirmek yeterli. Pişirme esnasında etin üzerindeki bakterileri ortadan kaldırabilir ve güvenli bir biçimde tüketebilirsiniz.

doktor,tavuk suyu çorba


Et pişirmeden yıkanır mı?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!