G-CV0ZL47F6D
USD32,29
EURO34,99
GBP40,81
BIST10.173,42
GR. ALTIN2.450,31
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Eskişehir’de “Çalgılarla Tanışma” etkinliği düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir’de “Çalgılarla Tanışma” etkinliği düzenlendi / Haberin Peşinde Urfa

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu’nda çocuklara yönelik düzenlenen okul programlarından biri olan “Çalgılarla Tanışma” etkinliği yoğun ilgi ve katılım ile başladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu, birbirinden renkli atölyeler ile eğitici ve eğlenceli buluşmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda Doç. Hale Basmacıoğlu’nun gönüllü danışman desteği ile düzenlenen etkinlikte yaylı çalgılar, kendisinin sunumu ile tüm detaylarıyla anlatıldı. Keman, viyola ve viyolonselin bölümlerini, seslerini, benzer ve farklı yanlarını birbirileri ile karşılaştırmalı olarak gören katılımcılar, yaylı çalgıları daha yakından tanıma fırsatını buldu.  

Konuk sanatçılar Ecesu Sezer ile Feri Sakarya keman, Bengi Bahar Işkıncı viyola ve Ada Su Keskin viyolonsel ile kendi müzik deneyimlerini anlatarak müzik yolculuklarından bahsettiler. Bilinen sinema ve çizgi film müziklerini çalarak çocuklardan tahminde bulunmalarını isteyerek aynı zamanda eğlenceli bir eğitim ortamı da yaratan sanatçılar, klasik müzik eserlerinden mini dinletiler de sundu.

Etkinliğin amacına değinen Masal Şatosu yetkilileri, “Etkinlik içeriklerine Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını dahil eden Masal Şatosu çocukları ve ebeveynlerini çevreye ve topluma duyarlı bireyler olarak küresel amaçlar hakkında düşünmeye ve bireysel sorumluluk almaya çağırıyor. Şatoda Çalgılarla Tanışma etkinliği de evrensel ve ulusal müzikler ile enstrümanlara yönelik genel kültür kazanımı açısından BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin 4. Maddesi olan ‘Nitelikli Eğitim’ amacını kapsamaktadır. Masal Şatosunun kazanım odaklı ve farklı konseptlerdeki etkinlikleri devam edecektir.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Eskişehir’de “Çalgılarla Tanışma” etkinliği düzenlendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!