G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,98
GBP40,68
BIST10.173,42
GR. ALTIN2.447,14
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden afet bölgesine 81 tır insani yardım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden afet bölgesine 81 tır insani yardım / Haberin Peşinde Urfa

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ Genel Müdürlüğü, depremin meydana geldiği 6 Şubat tarihinden itibaren 81 tır insani yardım malzemesi, 340 personel, 58 iş makinesi ve aracını afet bölgesine gönderdiğini açıkladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in takip ettiği çalışmalarla, afetin meydana geldiği 6 Şubat’tan bu yana Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ Genel Müdürlüğü, yardımsever Eskişehirlilerin de desteğiyle 81 tır insani yardım malzemesi, ilk müdahale aracı, pikap, kepçe, ekskavatör, vinç, arama kurtarma malzemeleri, cenaze nakil araçları, ihtiyaç duyulan 58 iş makinası, araç ve 340 personelini bölgeye sevk etti.

Büyükşehir Belediyesi roll ekmek, pet şişe Kalabak suyu, ısıtıcı, bebek bezi, mama, mont, yorgan, yastık, havlu, kazak, ayakkabı, uyku tulumu, battaniye, çorap, hasta bezi, kadın pedi, temizlik malzemeleri, çocuk kıyafetleri, yetişkin erkek ve kadın kıyafetleri gibi çok sayıda tekstil ürünü, çeşitli gıda ürünleri, çadır, tıbbi malzemeler, jeneratör, odun, kömür, soba, köpek ve kedi mamaları, kuş yemi, hayvan üreticilerine dağıtılmak üzere besi yemleri, powerbank, yalıtımlı çadır, seyyar tuvaletler gibi on binlerce malzemeyi bölgeye ulaştırdı.

Ekiplerin afet bölgesinde büyük ihtiyaç duyulan seyyar tuvaletlerin kurulumları da devam ediyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi atölyelerinde üretilen seyyar tuvaletler Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş başta olmak üzere afetten etkilenen kentlere ulaşıyor.

Büyükşehir Belediyesi afet bölgesinde İtfaiye ekipleri ve ESKİ Genel Müdürlüğü personeli ile arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü aynı zamanda başta Kahramanmaraş ve Hatay’da ilçeler, mahalleler başta olmak üzere çadır kentlere su hattı çekimi, altyapının tadilatı ve onarımında da görev yapıyor. Halen devam eden çalışmalarda Hatay Büyükşehir Belediyesi HATSU ekiplerine de altyapı onarımında destek veriliyor.

Hibya Haber Ajansı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden afet bölgesine 81 tır insani yardım

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!