G-CV0ZL47F6D
USD32,33
EURO34,78
GBP40,67
BIST10.247,75
GR. ALTIN2.396,89
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi personellerine kadın sağlığı eğitimi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi personellerine kadın sağlığı eğitimi / Haberin Peşinde Urfa

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAP Vakfı) işbirliğiyle uygulanan Kadın Sağlığı Eğitim Programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kadın personele yönelik 13 hafta sürecek eğitimler başladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAP) işbirliği ile 2013 yılından bu yana düzenlenen eğitim ve seminer programlarına bugüne kadar 1733 kadın katılım sağladı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kadın personele yönelik de eğitimler yapılırken, bu eğitimlerde 5 grupta toplam 135 personel katılım belgesi almaya hak kazandı.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan personele yönelik 13 hafta sürecek 6. grup eğitimler başladı. 33 kadın personelin katıldığı eğitimlerle kadın ve aileyi koruyucu sağlık davranışları konusunda sağlık bilinçlerinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Eğitimler hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler Dairesi yetkilileri, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı  (TAP Vakfı) işbirliği ile uygulanan Kadın Sağlığı Eğitim Programı; kadınların bir araya gelerek koruyucu sağlık yaklaşımında temel üreme sağlığı konularını konuşmalarına, doğru bildikleri yanlış bilgileri yeniden düzenlemelerine ve interaktif bir ortamda katılımcı metotlarla birbirlerinin deneyimlerini duymalarına imkân sağlar. Kadın Sağlığı Eğitim Programı ile kadınların sağlık hizmet sunucularından etkin yararlanmaları hedeflenir. Kadınların temel cinsel sağlık ve üreme sağlığı konularında; doğru bilgilere erişimini sağlamak, koruyucu sağlık davranışları konusunda rol almalarını teşvik etmek, koruyucu sağlık bilgilerini geliştirmek, sağlık ve kamu hizmet taleplerini arttırmak, günlük hayatta uyguladıkları riskli sağlık davranışlarının yerine doğru sağlık davranışları geliştirmek, aile ve toplum içindeki konumlarını iyileştirmek, ailelerin sağlık bilincini yükseltmek ve yaşam kalitesini geliştirmek amaçlanır.” açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi personellerine kadın sağlığı eğitimi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!