G-CV0ZL47F6D
USD32,28
EURO34,70
GBP40,31
BIST10.326,91
GR. ALTIN2.393,96
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

ESHOT’un mazot tankerleri artık yangın söndürmede kullanılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ESHOT’un mazot tankerleri artık yangın söndürmede kullanılacak / Haberin Peşinde Urfa

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü bir süredir atıl durumdaki iki mazot tankerini İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na devretti. Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla yangın söndürme tankerine dönüştürülerek

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü bir süredir atıl durumdaki iki mazot tankerini İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na devretti. Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla yangın söndürme tankerine dönüştürülerek İzmir İtfaiyesi tarafından kullanılmaya başlanan biri 26 diğeri ise 35 tonluk iki araç sayesinde yangınlarla mücadelede itfaiyenin eli para harcamadan güçlenmiş oldu. 35 tonluk araç petrokimya tesislerinin yoğun olduğu Aliağa’da, 26 tonluk tanker de Torbalı’da kullanılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, küresel iklim krizi ile birlikte yangınların artık daha büyük ve tehlikeli boyutlara ulaştığını, belirterek “Özellikle büyük sanayi ve iş yeri yangınlarında suyun taşınarak kullanılması konusunda sorunlar yaşanabiliyordu. Yangınlara 2 buçuk, 5, 15 ve 18 tonluk su tankerleri ile müdahale ediliyor ama İzmir’de çok sayıda sanayi bölgesi var. Bu nedenle riskli. Büyük yangınlara müdahalede su çok çabuk bitiyor. Türkiye’de 35 tonluk su tankeri ilk kez bizim itfaiyemizde hizmet vermeye başladı. Bu araçları havuz gibi kullanıyoruz. Suyu merkezde tutarak tüm yangının kontrolünü sağlıyoruz. Zamanla yarışıyoruz ve bu durumda suyun doğru kullanılması bize büyük artı sağlıyor” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Yangın ve Acil Müdahale Müdürü Aydın Mutlu da her iki tankerin yangınlara müdahalede ciddi faydasının olduğunu belirtti. Mutlu, şunları söyledi:

“Bu iki tankeri, büyük orman yangınlarında, fabrika yangınlarında su ihtiyacımızı karşılaması için revize ettik. Tankerlerden birini Torbalı’da bir fabrika yangınında kullandık ve çok faydasını gördük.”
Hibya Haber Ajansı

ESHOT’un mazot tankerleri artık yangın söndürmede kullanılacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!