G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO35,11
GBP40,87
BIST9.079,97
GR. ALTIN2.310,90
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Erdoğan, Off-Shore operasyonuna el koydu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan, Off-Shore operasyonuna el koydu / Haberin Peşinde Urfa

Türkiye’nin, yurtdışındaki Türkler’in “banka hesabı ve para faaliyetlerini” yaşadıkları ülke maliyesine bildirmesine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepki göstererek, “Biz Avrupa ile parasal konularda sorun 6 milyon vatandaşımızın hesap bildirimi yapılamaz“ dediği öğrenildi. 

SÖZCÜ’nün ortaya çıkardığı, “yurtdışında yaşayanların Türkiye’deki tüm hesap ve finansal mal varlıklarının” yaşadıkları ülkelerin maliyelerine bildirilmesi büyük ses getirdi. Haber kupürleri sunulan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ilk reaksiyonunun “Bu olamaz. Biz Avrupa ile parasal konularda sorunlar yaşarken, mücadele noktasındayken, 6 milyon vatandaşımızı ilgilendiren bir hesap bildirimi yapılamaz” olduğu öğrenildi. Erdoğan’ın çok sinirlendiği, “Çözüm için araştırın“ dediği belirtildi.

YANLIŞ VE EKSİK BİLGİ

Türkiye’nin, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ve Avrupa Birliği’ne (AB) üye 107 ülke ile uygulamasını başlattığı hesap ve para bilgilerinin paylaşımını öngören uluslararası anlaşmada “yurt dışı Türkler’in unutulduğu” ortaya çıkmıştı. İki ülkeye bilgilerin verildiği, Almanya ve diğerleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yıl yürürlüğünü onayladığı uygulama ile ilgili olarak “Karşılıklılık var. çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması var“ düşüncesiyle hata yapıldı. Erdoğan’a da, eksik ve hatalı bilgi verildiği; anlaşmanın Türkler’e, yaşadıkları ülkede vergi muafiyeti sağlamadığının bildirilmediği sanılıyor.

3.5 MİLYON TÜRK

Anlaşmaya göre, Türkiye’de hesabı bulunan ve yurtdışında ikamet eden herkesin bilgileri, yaşadıkları o ülke maliyesine bildirilecek. Çünkü Türkler ya da Türk kökenliler, o ülkede tam vergi mükellefi sayılıyor. Yurtdışındaki 6 milyon Türk’ün tamamı böyle. Türk kökenli olmayıp da yurt dışında yaşayan ama Türkiye’de banka hesabı, başka bir finansal varlığı, başka kazancı olanın hesabı da bildirilecek.

Yurtdışına geçici giden, görevli giden veya yurtdışındaki bir yakınıyla ortak hesabı olanların banka bilgileri de AB ve diğer OECD ülkelerine bildirileceği için, o ülkelerde ayrı vergi hesaplaması yapılacak. Anlaşma her yönüyle Türkiye’nin aleyhine. Türkiye’de yaşayan yabancıların bilgileri de o ülkelerden Türkiye’ye bildirilecek ama bunun pratikte bir yararı yok. Örneğin 3.5 milyon kişinin Türkiye’deki hesabı Alman Maliyesi’ne bildirilirken, Türkiye’de yaşayan ve Almanya’da hesabı olan Alman sayısı 30 bini geçmiyor.

10 Eylül’de ilk kez SÖZCÜ tarafından gündeme getirilen haber, Ankara çevrelerinde büyük ses getirdi.

HANGİ HESAPLAR NASIL BİLDİRİLECEK?

İkamet adresi yurtdışında olan ya da yurtdışında yerleşik Türk veya başka ülke vatandaşlarının Türkiye’deki her finansal hareketi bin doları aşıyorsa, yaşadığı ülke maliyesine bildirilecek. Bunlar mevduat hesapları, saklama hesapları, ortaklık ve borç ilişkisi, nakdi diğer sigorta sözleşmeleri, düzenli ödeme sözleşmelerine ilişkin finansal bilgiler, borsaya yatırım, kira gelirleri, emeklilik gelirlerinin tümü.

Erdoğan, Off-Shore operasyonuna el koydu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!