G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO34,97
GBP40,99
BIST10.925,80
GR. ALTIN2.513,83
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Enerji Bakanı: Bu yıl iki kuyu daha açabiliriz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji Bakanı: Bu yıl iki kuyu daha açabiliriz / Haberin Peşinde Urfa

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, “Sakarya doğalgaz sahasında yılda 15-20 milyar metreküp üretim yapılabilir, bu yıl iki kuyu daha açabiliriz” dedi.

Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi’nde konuşan Dönmez, “ortalama 25 yıl işletme üretim planı öngördük. Biraz hızlansak 20 yıl, geciksek 30 yıl olabilir. Demek ki maksimum seviyelerde yıllık ortalama 15-20 milyar metreküp üretimden bahsediyoruz” dedi.

Kendisine ait neredeyse hiç doğalgaz kaynağı bulunmayan Türkiye’nin keşfettiği en büyük saha olan Sakarya’nın sahip olduğu rezerv için yapılan tahmin Cuma günü 405 milyar metreküpten 540 milyar metreküpe yükseltildi.

Dönmez bu yıl Sakarya gaz sahasının güneyinde ve batısında keşif amaçlı birer kuyu daha açabileceklerini söylerken, sahanın yapısına artık hakim olduklarını ve sahada yeni keşifler yapabileceklerini ifade etti.

Dönmez, “Keşif çok belirsiz bir alan, her bir çalışma isabet oranlarını artırmak suretiyle ilerliyor. Şimdi daha rahatız, sahadaki hidrokarbon rezervinin yapısına hakimiz. Arkadaşlar artık neredeyse hiçbir sondaj yapmadan sismik sonuçlar ile öngörü yapabilir hale geldiler. İlave keşifler yapabileceğimiz yönünde geçmişe göre çok daha eminiz” dedi.

Mısır ile ikili ilişkileri iyileştirme çalışmalarına atıfta bulunan Dönmez, yaptığı konuşmada Mısır ve Türkiye enerji bakanları arasında ikili bir mekanizma kurulmasının mümkün olup olmadığı sorusuna, “Olabilir, henüz böyle bir temas yok. Dolaylı bir takım temaslar var iş dünyası üzerinden ama uygun şartlar olursa tabii ki görüşülebilir” cevabını verdi.

Ahmet Akın,CHP,Cuma,Ekonomi,faiz,Mısır,Sakarya,Türkiye,zam

Enerji Bakanı: Bu yıl iki kuyu daha açabiliriz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!