G-CV0ZL47F6D
USD32,50
EURO34,69
GBP40,29
BIST9.693,46
GR. ALTIN2.496,86
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

En kolay hünkar beğendi nasıl yapılır? Hünkar beğendi yapmanın püf noktaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En kolay hünkar beğendi nasıl yapılır? Hünkar beğendi yapmanın püf noktaları / Haberin Peşinde Urfa

Eski Osmanlı lezzetlerinden biri olan ve tadına bir kez bakanın sık sık yemek istediği Hünkar Beğendi, özel misafirlerinize hazırlayabileceğiniz enfes ana yemeklerden biri olabilir. Siz de akşama kalabalık misafir ağırlıyorsanız mutlaka Hünkar beğendi yemeğini denemelisiniz.

Eski Osmanlı lezzetlerinden biri olan ve tadına bir kez bakanın sık sık yemek istediği Hünkar Beğendi, özel misafirlerinize hazırlayabileceğiniz enfes ana yemeklerden biri olabilir. Siz de akşama kalabalık misafir ağırlıyorsanız mutlaka Hünkar beğendi yemeğini denemelisiniz.

Eski Osmanlı lezzetlerinden olan hünkar beğendi günümüze kadar sofralarımıza ulaşan bir yemektir. Hünkar beğendi, sadece adıyla değil aynı zamanda tadıyla da gönülleri fethetmiştir. Saray lezzeti olarak geçen patlıcan yemeklerini sevenler için vazgeçilmez bir lezzet olan hünkar beğendinin yapımı da oldukça kolaydır. Oldukça dramatik bir hikayesi olan hünkar beğendi yemeği, yıllardır sofralarımızda yer alan bir yemektir. Hünkar beğendi yemeği, buruk bir aşk hikayesinden geliyor. Uzun yıllardan süregelen rivayetlere göre; 1800’lü yıllarda Sultan Abdülaziz Napolyon’u ziyarete gider. Ve o sırada kraliçeye aşık olur. Ama bu aşk imkansız denecek kadar zordur. Daha sonrasında Sultan da, Napolyon’u kendi sarayına davet eder. Ancak davete gidemeyen Napolyon, kendi yerine kraliçeyi gönderir. Bu sırada Hünkar, heyecanından dolayı yapılan hiçbir yemeği beğenmez. Kraliçe ziyarete giderken yanında Fransız bir aşçı götürür. Aşçının Osmanlı mutfağında yaptığı beşamel sosu, Türk aşçının dikkatini çekti. Ve hazırladığı patlıcan közünün üzerine döktü. Sultan yediği yemeği çok beğendi. Yemeğin adı o günden itibaren hünkar beğendi yemeği oldu. Aşkları ise kavuşamadan yarım kaldı. Hünkarın beğenmesi mi, yoksa dillere destan lezzeti mi? İşte tarifi:

HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ:

MALZEMELER

750 gram dana eti
5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı tereyağ
3 küçük boy soğan 
2 yemek kaşığı domates salçası
4 adet domates
4 su bardağı sıcak su
Tuz

Sosu için;

5 adet patlıcan
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 buçuk yemek kaşığı tereyağ
Tuz
2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber
Kekik (isteğe göre)

YAPILIŞI:

5 adet patlıcanın etrafına çatalla batırın ve fırına dizin. Yaklaşık 25 dakika 180 derecelik fırında pişirmeye bırakın.

Piştikten sonra daha kolay soyulmaları için bir poşette ağızları kapalı bir şekilde 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra onları çıkarıp bir kaba koyun ve kabuklarını soyun kabukları kolayca çıktığını göreceksiniz.

Daha sonra bir tavaya 4 yemek kaşığı tereyağını eritin. Doğradığınız soğanları üzerine ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. 

Biraz kavurduktan sonra doğradığınız sarımsakları da ekleyin. Karıştırdıktan sonra 750 gram dana etini ekleyip etler suyunu çekene kadar pişirin.

Etler suyunu çekmeye başlayınca içine tuz, domates salçası ve karabiberi ekleyin ve karıştırın. Daha sonra doğramış olduğunuz domatesleri  ve 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve etler pişene kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.

Beğendi için de bir tavada tereyağı eritin. Erittikten sonra üzerine unu ilave edin ve birlikte kavurun. Kokusu çıktıktan sonra patlıcanları ekleyin. Üzerine sütü yavaşça ilave ederek sürekli karıştırın.

En son karabiber, tuz ve rendelediğiniz kaşarları ekleyin ve altını kapatın. Ardından servis tabağına alarak beğendinin üzerine pişmiş etleri yerleştirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

çorba tarifi,Kıymalı hünkar beğendi tarifi,kolay hünkar beğendi nasıl yapılır,hünkar beğendi tavuklu

En kolay hünkar beğendi nasıl yapılır? Hünkar beğendi yapmanın püf noktaları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!