G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO35,13
GBP41,53
BIST9.079,97
GR. ALTIN2.324,30
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

En doğal probiyotik: Turşu suyunun faydaları nelerdir? Turşu suyuna bal ekleyip…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En doğal probiyotik: Turşu suyunun faydaları nelerdir? Turşu suyuna bal ekleyip… / Haberin Peşinde Urfa

En güçlü probiyotiklerden biri olan turşu özellikle virüslerin baş düşmanıdır. Enfeksiyonlu hastalıklar için doğal ilaç olan turşu suyuna bal ekleyip tüketildiğinde güçlü bir balgam söktürür ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. İçeriğinde birden fazla besinin minarel ve vitaminini içerdiğinden faydası oldukaç çok olan turşu suyu hakkında merak edilenleri araştırdık. Turşu suyunun faydaları nelerdir?

En güçlü probiyotiklerden biri olan turşu özellikle virüslerin baş düşmanıdır. Enfeksiyonlu hastalıklar için doğal ilaç olan turşu suyuna bal ekleyip tüketildiğinde güçlü bir balgam söktürür ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. İçeriğinde birden fazla besinin minarel ve vitaminini içerdiğinden faydası oldukaç çok olan turşu suyu hakkında merak edilenleri araştırdık. Turşu suyunun faydaları nelerdir?

Turşu çeşitli sebze veya meyvelerin karıştırılıp yapılır. Tuzlu ve sirkeli suda bekletilen bu besinlerin bir süre sonra asidik özellikleri suya karışır. Uzun süre havasız ve güneş görmeyen bir ortamda bekletilerek yapılan turşuların insan sağlığına birçok faydası vardır. Arkaik kültüründen kalan bu karışım aynı zamanda tıbbı tedavilerde de kullanılmıştır. Yöntemin amacı yazları bulunan besinleri kışları da tüketilmesi amaçlanmıştır. Türk mutfağında etli yemeklerle tüketilen turşu adeta vazgeçilmez bir garnitür olmuştur. Ev yapımı olan turşular hakkında uzmanlar bağışıklığı güçlendiren doğal ilaç olarak bahseder. Güçlü bir antioksidan özelliği olan turşuya mide ekşimesi sırasında bal ekleyerek tüketildiğinde fayda sağlar. Yüzyıllar önce Arkaik kültüründe yapılmaya başlayan turşu büyük topraktan yapılma küplerde yapılırdı. O yıllarda ticarette ciddi bir yeri olan turşu, genellikle salatalık, lahana, biber, yeşil domates, yaban eriği, acur, pancar, ayva ve elma sebze ya da meyvelerden yapılır. Kurulumunda ise damak zevkine bağlı defne yaprağı, çekilmemiş karabiber, limon, sarımsak, dere otu, maydanoz gibi malzemelerde eklenebilir. Bu süreçten sonra laktik fermantasyon sürecine giren besinler bekledikçe tur denilen hali alır. 

TURŞU SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Gün içerindeki hareketsizlikten kaynaklanan kasılmalara iyi gelir. Kas arasında biriken toksinleri vücuttan atar. 

Hava değişimleri vücut ısısını oldukça değiştirir bu da sıvı kaybına neden olur. Turşu suyu böbrek üstü bezlerini çalıştırarak vücuttaki sıvı oranını dengeler.

Güçlü bir antioksidan olduğundan bağışıklık sistemini hastalıklara karşı güçlendirir. 

Metabolizmayı çalıştırarak kilo vermek isteyenlere yardımcı olur. Vücutta yağ birikimine izin vermez. Özellikle bölgesel zayıflamalar da etkilidir.

Yemeklerden sonra yaşanan mide rahatsızlıkların riskini azaltır.

Kanda bulunan şeker oranını dengeler.

Sinir sistemini güçlendirerek unutkanlık ve alzheimer gibi hastalıkların yaşanma ihtimalini sıfırlar.

TURŞU SUYUNA BAL EKLEYİP TÜKETİRSENİZ…

İleri yaşlarda daha sık rastlanan kas ve kemik tutulmalarını engellemek için kan seviyesinin ve kalsiyum oranının dengede olması gerekir. Turşu suyunda bol miktarda bulunan kalsiyum bunun durumu engelleyen en doğal besindir. İçerisine bal eklenip tüketildiğinde bu faydasını ikiye katlar.

Yağlı yemeklerden sonra özellikle yaşanan mide ekşimesi gibi rahatsızlıkları önlemek için de bu karışımı tüketebilirsiniz.

Soğuk havalarla beraber artan faranjite de antibiyotik etkisi yapan bu karışım düzenli tüketildiğinde kuru ve sürekli öksürüğü önler.

İçerdiği yüksek miktarda antibakteriyel sayesinde de bağırsak ve midede fazla bulunan toksinleri idrar yolu ile atar.

Yemek borusunda oluşma ihtimali olan kanserli hücrelerin azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bağışıklığı güçlendirerek kış hastalıklarını önler. 

EV YAPIMI TURŞU NE İŞE YARAR?

Aniden gelişen mide bulantısı gibi sağlık sorunları karşısında ev yapımı turşunun inanılmaz etkisi vardır. Mide asidiğini dengeleyerek kramplar yaşamasını ve içindeki besinleri geri yemek borusuna geçmesini engeller. Ayrıca güçlü bir antioksidan olduğundan vücut hücrelerini yeniler. Bağışıklık sistemindeki hücreleri güçlendirerek virüslere karşı güçlü bir kalkan oluşturur. Özellikle uzmanlar son zamanlarda artan corona virüslerine karşı ev yapımı yoğurt ve turşunun etkili olacağını vurguluyor. Sindirim sisteminde de sıklıkla karşılaşılan kabızlık sorununa fayda sağlar. Yemek sonrası yaşanan şişkinliği önler. 

SAĞLIK haberleri,probiyotik,turşunun faydaları,balın fayadaları,turşu suyuna bal eklerseniz,ev tuşu suyu ne işe yara

En doğal probiyotik: Turşu suyunun faydaları nelerdir? Turşu suyuna bal ekleyip…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!