G-CV0ZL47F6D
USD32,59
EURO34,84
GBP40,62
BIST9.505,98
GR. ALTIN2.491,80
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

EMG Çekimi Hangi Durumlarda Yapılmalıdır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EMG Çekimi Hangi Durumlarda Yapılmalıdır / Haberin Peşinde Urfa

Fiziksel Tip Ve Rehabilitasyon için bilgi mi arıyorsunuz? EMG Çekimi Hangi Durumlarda Yapılmalıdır makalesine göz atın ve Fiziksel Tip Ve Rehabilitasyon hakkında daha fazla bilgi edinin 

EMG yani elektromiyografi testi birçok hastalığın tanı ve tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Nörofizyolojik incelemeler için EMG adı altında uygulanan bir çok test vardır. EMG temel olarak sinir ve kas sistemini inceleyen bir testdir. Sinir iletim çalışmaları, kasların iğne EMG ile incelenmesi, refleks çalışmaları ,SEP gibi merkezi sinir sistemini inceleyen birçok test mevcuttur.

Klasik EMG de iki temel test vardır. Sinir iletim çalışmaları ve kasların iğne EMG incelemesidir. Sinir iletim çalışmaları küçük elektrik akımları ile yapılır. Yaygın kanının aksine tecrübeli ellerde ağrısız bir testdir. Daha çok sinir sıkışmalarından ve sinirleri tutan hastalıklardan şüphelenildiğinde uygulanır. Polinöropatiler, bilekte sinir sıkışması (karpal tünel sendromu) en sık kullanıldığı hastalıklardır. Ayrıca bazı durumlarda kas ve sinir hastalıklarının ayırıcı tanısında da yardımcıdır.

İğne EMG’si ise daha çok kas hastalıkları ya da bel boyun fıtığına bağlı bacak ve kol ağrılarının tanısında kullanılır. Bel ve boyun fıtıklarında sinir köklerinin ne kadar sıkıştığını , sinirlerin hasar görüp görmediğini anlamak için yapılır. Fıtıklarda cerrahi tedaviye karar vermek için EMG sonucu önemli olabilmektedir. Kol ve bacak kaslarında sebebi bilinmeyen bir güçsüzlük olduğunda da başvurulacak test yine EMG dir. Güçsüzlüğün kasın kendisinden mi yoksa kasın sinirindeki bir bozukluktan mı kaynaklandığı konusunda kesin tanı koydurucudur.  Çocuklarda doğumsal sinir ve kas hastalıklarının tanısını koymak için mutlak gerekli bir testdir. Ayrıca merkezi sinir sistemini tutan ALS, spinal muskuler atrofilerin (SMA) tanısında da elzemdir. Çocuk ya da bebek  EMG çekimi yetişkinlerle temel olarak aynı olsada deneyim gerektirir. Ayrıca merkezi sinir sistemini (beyin, omurilik) inceleyen ve yine EMG cihazı ile yapılan SEP ,VEP; BAEP gibi testler de vardır.

EMG Çekimi Hangi Durumlarda Yapılmalıdır

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!