G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Elektrik kesintileri ve gayrimenkul krizi Çin ekonomisini zayıflatıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elektrik kesintileri ve gayrimenkul krizi Çin ekonomisini zayıflatıyor / Haberin Peşinde Urfa

Çin’de üçüncü çeyreğe ilişkin büyüme verisi, Evergrande’nin borç krizinin emlak sektörüne yayılması ve elektrik kesintilerinin üretimi etkilemesi nedeniyle beklentilerin altında kaldı. Çin’in ekonomisi emlak sektöründeki çöküş ve enerji krizinin etkisiyle…

Çin’de üçüncü çeyreğe ilişkin büyüme verisi, Evergrande’nin borç krizinin emlak sektörüne yayılması ve elektrik kesintilerinin üretimi etkilemesi nedeniyle beklentilerin altında kaldı.

Çin’in ekonomisi emlak sektöründeki çöküş ve enerji krizinin etkisiyle üçüncü çeyrekte zayıf büyüdü.

Ulusal İstatistik Bürosu’nın bugün yaptığı açıklamaya göre, ülkenin gayri safi yurtiçi hasılası bir önceki yıla göre yüzde 4,9 arttı. Çin’in bir çeyrekteki büyümesi yüzde 7,9’du. Büyüme tahminleri ise yüzde 5 civarındaydı.

EVERGRANDE SEKTÖRÜ ETKİLEDİ

Pekin’in emlak piyasası üzerindeki sıkı kontrolleri inşaat faaliyetlerini frenledi ve sektöre yönelik finansmanı azalttı. Aynı zamanda,  Evergrande Group’taki  borç krizinin yavaş yavaş diğer emlak şirketlerine yayılması da sektörü zora sokmaya devam etti. İnşaat, Çin ekonomisinde büyük pay sahibi olan sektörlerden birisi olduğundan bu sektördeki durgunluk da tüm ekonomiyi doğrudan etkiliyor.

Emlak sektörünün dışında Eylül ayındaki elektrik kesintilerinin fabrikalardaki üretimi kısıtlamaya veya tamamen kapatmaya zorlaması da ekonomiye zarar verdi.

DİĞER SEKTÖRLER DE ETKİLENDİ

Emlak ve enerji krizinin boyutu, daralan çelik ve çimento gibi sektörlere de yansıdı. Çin’in ömür üretimi eylülde bir yıl öncesine göre yüzde 0,9 düşerken, kömür ithalatı yüzde 76 arttı.

Bank of America’nın Çin baş ekonomisti Helen Qiao, Bloomberg TV’ye verdiği röportajda, “Talebin yatırım tarafı oldukça zayıf ve arz tarafında güç sıkışıklığı etkili” dedi. Qiao dördüncü çeyrek büyümesinin yüzde 3-4’e düşeceğini söyledi.

BAŞBAKAN GÜVEN VERMEYE ÇALIŞTI

Başbakan Li Keqiang geçen hafta yaptığı konuşmada, Çin’in bu yıl şiddetli ve karmaşık bir uluslararası ortam da dahil olmak üzere “zorlukların üstesinden geldiğini” söylemiş, ekonomi hakkında kendinden emin konuştu.

Li, “Bu yılın üçüncü çeyreğinde, birden fazla faktör nedeniyle büyüme biraz frenlendi ancak tüm yıl boyunca genel kalkınma hedeflerimizi karşılayacak güvene ve yeteneğe sahibiz” dedi.

Elektrik kesintileri ve gayrimenkul krizi Çin ekonomisini zayıflatıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!