G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Elazığ’da kira fiyatları el yakıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ’da kira fiyatları el yakıyor / Haberin Peşinde Urfa

Elazığ’da depremden sonra yapılan 20 bin konuta rağmen kiralardaki artış devam ediyor. Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Hakan Albayrak, kentte yüzde 60-70 oranında kira artışının yaşandığını söyledi. Elazığ’da geçtiğimiz yıl meydana gelen deprem sonrası …

Elazığ’da depremden sonra yapılan 20 bin konuta rağmen kiralardaki artış devam ediyor. Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Hakan Albayrak, kentte yüzde 60-70 oranında kira artışının yaşandığını söyledi.

Elazığ’da geçtiğimiz yıl meydana gelen deprem sonrası fırsatçıların fahiş oranda arttırdığı kiralık ev fiyatları, kentte 1 yıl içinde binlerce konutun yapılmasına rağmen hâlâ düşmedi.

Elazığ’da bazı mahallelerde kiralık ev fiyatları 4 bin lirayı aşarken, yüksek fiyatlar kiracıları kara kara düşündürmeye başladı.

OCAK 2020’DE DEPREM OLMUŞTU

Elazığ’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8’lik depremde 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, iki şehirde binlerce konut ise ağır hasar gördü.

Deprem sonrasında Elazığ’da 20 binden fazla konutun inşa edilmesi için çalışma başlatıldı. Bu süreç içerisinde kentte kiralık konut fiyatlarında fahiş derecede artış yaşandı.

KİRA ARTIŞ ORANI YÜZDE 70’İ BULDU

Yapılan ve teslim edilen evlere rağmen kira artışı düşmek yerine hızla yükselmeye devam etti. Bazı mahallelerde 4 bin lirayı aşan kira fiyatları vatandaşları kara kara düşündürürken Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Hakan Albayrak, kentte ev sektöründe yüzde 60-70 oranında kira artışının yaşandığını söyledi.

Yaklaşık 13 senedir emlakçılık yaptığını belirten Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Hakan Albayrak, kendilerinin kentte yapılan konutların ardından kiraların düşmesini beklediklerini fakat şimdiye kadar herhangi bir düşüşün yaşanmadığını söyledi.

Albayrak, “Biz bütün evlerin bir defada yıkılacağını düşünüyorduk. TOKİ’ler tamamlanınca vatandaş bir defada taşınır. Ama böyle olmadı. Şu an TOKİ’lere taşınan arkadaşların evleri boşalınca, evleri yeni yıkılan arkadaşlar oraya taşınıyor. O yüzden fiyatlar biraz yüksek devam ediyor. Şuan Elazığ’da ev sektöründe yüzde 60 -70 arası kira artışı yaşandı. Fırsatçılık yapan da oldu, vatandaşına destek olan da oldu. Ev verirken hasar kaydı belli olsun 100 lira aşağı isterim diyen de oldu, bin liralık eve 2 bin lira isteyen de oldu. Deprem Elazığ’ı 5 sene geriye götürdü. Ev fiyatlarının ise en geç bir sene içinde düşeceğine inanıyorum. TOKİ’lerin tamamlanması ve burada oturanların 1 sene içerisinde taşınması halinde evler çoğalacağı için kiraların düşeceğini düşünüyorum” dedi. (.)

Elazığ’da kira fiyatları el yakıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!