1. Haberler
  2. Eğitim
  3. EKPSS sonuçları açıklandı mı? Gözler EKPSS için ÖSYM sonuç açıklama sayfasında

EKPSS sonuçları açıklandı mı? Gözler EKPSS için ÖSYM sonuç açıklama sayfasında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKPSS sonuçları açıklandı mı? Gözler EKPSS için ÖSYM sonuç açıklama sayfasında / Haberin Peşinde Urfa

Kamuda görev almak isteyen adayların katıldığı EKPSS’de sonuçlar bugün açıklanacak. EKPSS sonuçlarının erişime açılmasının ardından kuraya göre yapılacak yerleştirme işlemleri ile ilgili olarak ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanarak ÖSYM’nin internet adresinden yayımlanacak. 

Alacakları puanlar ile tercihlerde bulunacak adaylar, ÖSYM’nin sonuçların açıklanmasını iple çekiyor. EKPSS sınav sonuçları ÖSYM’nin resmi sitesinde gün içerisinde yer alacak.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS sonuçları, ÖSYM tarafından 17 Aralık’ta açıklanacak.

EKPSS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Sonuçlar açıklandığı an ÖSYM’nin sonuç açıklama platformu olan https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden öğrenilebilir durumda olacak. Sınav sonucunu öğrenebilmek için T.C. Kimlik Numaranız ile size özel belirlenen ÖSYM Aday Şifrenizi sisteme girmeniz yeterli olacaktır.

EKPSS NEDİR?

“Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan , EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
EKPSS sonuçları açıklandı mı? Gözler EKPSS için ÖSYM sonuç açıklama sayfasında

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!