G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

EGM’den ülke genelinde eş zamanlı trafik denetimi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EGM’den ülke genelinde eş zamanlı trafik denetimi / Haberin Peşinde Urfa

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından ülke genelinde eş zamanlı, ‘kırmızı ışık, seyir halinde cep telefonu ve emniyet kemeri kullanımı’, ‘motosiklet, motorlu bisiklet kullanımı’ ve ‘trafikte alkol ve uyuşturucu madde kullanımına’ yönelik denetim yapıldı.

EGM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, trafik güvenliğinin sağlanması ve kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazaların önlenmesi amacıyla 12-13 Temmuz 2023 tarihlerinde kırmızı ışık, seyir halinde cep telefonu ve emniyet kemeri kullanımına yönelik özel denetim gerçekleştirildi. 3 bin 468 sürücünün kırmızı ışık kuralını ihlal ettiği tespit edildi.

2 bin 303 sürücü/yolcunun emniyet kemeri kullanmadığı tespit edildi. Bin 606 sürücünün seyir halinde cep telefonu kullandığı tespit edildi. 369 araç trafikten men edildi. 18 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı. 11 bin 174 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.

Alkol ve uyuşturucu/uyarı madde kullanımına bağlı meydana gelen trafik kazalarının en aza indirilmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla 14-16 Temmuz 2023 tarihleri arasında özel denetim gerçekleştirildi.

Bin 169 sürücünün alkol etkisinde araç kullandığı tespit edildi. 52 sürücünün teknik cihazla ölçüm yapılmasını kabul etmediğinden sürücü belgesi geçici olarak geri alındı. 3 sürücünün uyuşturucu/uyarıcı madde etkisinde araç kullandığı tespit edildi. 37 bin 554 araç/sürücü denetlendi.

Trafik güvenliğinin sağlanması ve kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazaların önlenmesi amacı ile 14-16 Temmuz 2023 tarihleri arasında motosiklet ve motorlu bisiklet kullanımına yönelik ülke genelinde eş zamanlı denetim gerçekleştirildi.

23 bin 65 motosiklet/motorlu bisiklet sürücüsü kontrol edildi. 657 sürücünün sürücü belgesiz olarak motosiklet/motorlu bisiklet kullandığı tespit edildi. 335 motosikletin geçerli zorunlu mali sorumluluk sigortasının olmadığı tespit edildi.

2 bin 990 sürücü/yolcunun koruma başlığı kullanmadığı tespit edildi. 307 motosiklet/motorlu bisikletin tescil belgesi ve plakasının uygun durumda olmadığı tespit edildi. 580 motosiklet/motorlu bisiklet trafikten men edildi. 42 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı.

Hibya Haber Ajansı

EGM’den ülke genelinde eş zamanlı trafik denetimi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!