G-CV0ZL47F6D
USD32,21
EURO35,06
GBP40,93
BIST10.756,01
GR. ALTIN2.526,80
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

EFES Tatbikatı nefes kesecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EFES Tatbikatı nefes kesecek / Haberin Peşinde Urfa

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük planlı tatbikatlarından EFES-2022 Tatbikatı başladı. Tatbikat, birinci safhası olan Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Tatbikatı ile başlarken 20 Mayıs’ta fiilî safhaya geçildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük planlı tatbikatlarından EFES-2022 Tatbikatı başladı. Tatbikat, birinci safhası olan Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Tatbikatı ile başlarken 20 Mayıs’ta fiilî safhaya geçildi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi’ndeki tatbikat, Haziran’ın ikinci haftası yapılacak Seçkin Gözlemci Günü faaliyeti ile sona erecek.

Tatbikata 37 ülkeden binden fazla yabancı personel katılacak. Bölgedeki en büyük birleşik müşterek tatbikat olma özelliği taşıyan EFES-2022 Tatbikatı’na TSK unsurları ile birlikte toplam 10 binden fazla personelin katılması planlanıyor.

Tatbikata 2016’da 8, 2018’de 20 ülke katılırken 37 ülkenin katılacağı EFES-2022, tarihinin en geniş katılımlı tatbikatı olma özelliği taşıyor.

İtalyan fırkayteni, Libya Deniz Kuvvetlerine ait hücumbotun yanı sıra birçok unsurun görev alacağı tatbikatta; ABD Silahlı Kuvvetlerine bağlı CH-53 helikopterleri, obüsler, zırhlı araçlarla birlikte bir çıkarma gemisi de görev alacak.

Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerini 20’den fazla ülkeden savunma bakanları, genelkurmay başkanları ve kuvvet komutanlarının takip etmesi bekleniyor.

Jenerik bir senaryo kapsamında topçu atışları ile desteklenen amfibi harekâtı icra edilecek; hedefler kara ateş destek vasıtaları, savaş uçakları ve taarruz helikopterleri ile vurulacak. Özel Kuvvet Harekâtı’nın da icra edileceği EFES-2022’de gemiden hedefe manevra, havadan ikmal, muharebe arama kurtarma, meskûn mahal yetenekleri de sergilenecek.

Hibya Haber Ajansı

EFES Tatbikatı nefes kesecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!