G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO34,94
GBP41,09
BIST10.676,65
GR. ALTIN2.418,50
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Dyson neden otomobil üretmeyecek?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elektrik süpürgesi üreticisi olan Dyson geçtiğimiz yıllarda elektrikli otomobil üreteceğini açıklamıştı. Markadan gelen son açıklama ise bu üretimden vazgeçtikleri yönünde… Dyson, Tesla’nın da kullandığı silindirik biçimde olan lityum iyon batarya kullanacaktı.

İki elektrik motoruna sahip olacağı söylenen otomobil 536 beygir güç üretecekti. Aracın Dyson tarafından verilen teknik bilgileri arasında ise 0’dan 100 km/s hıza ulaşması 4.8 saniye diye bir bilgi de vardı. Ayrıca Dyson markasının üreteceği SUV’nin 1000 km’nin üzerinde menzile sahip olacağı da söyleniyordu…

Sunday Times’ın James Dyson ile yaptığı röportajında markanın BMW, Mercedes ve Audi gibi premium otomobil markası olacağı belirtilmişti. “2014 yılında çalışmalara başladık. İyi bir teknolojimiz ve çok verimli motor, uzun menzilimiz vardı. Bu uygulanabilirdi. Ama elektrikli otomobil üreten markaların kayıplarını gördük. Bu durum bizim için çok riskli.” açıklaması geldi.

Diğer markaların bu kârsız olan elektrikli otomobilleri satmasının sebebi ise AB komisyonunun belirlediği CO2 emisyon limitlerini yakalamak. “Bizim bir filomuz yok ve biz üreteceğimiz her otomobilden kâr etmeliyiz. Eğer yaparsak tüm şirketi tehlikeye atacaktık bu çok riskliydi.” açıklaması da James Dyson tarafından yapıldı.

Dyson otomobil üretiminden vazgeçtiğini ve bunun sebeplerini maliyet ve karlılık açısından riskli olduğuna işaret ederek belirtti. Ancak firma ürettiği bataryaları başka otomobil üreticilerine pazarlayabileceğini de belirtti. “Diğer insanlar katı halde olan bataryalar geliştiriyor. Biz bu konuda ilk olabiliriz. Eğer bu teknolojimiz diğerleri için kullanışlı ve mantıklı olursa bu bizim için iyi bir seçenek olabilir.” denildi.

Firma orijinal olarak katı halde batarya geliştirmesine otomobil işinden önce başlamış ve otomobil üreteceğiz dedikten sonra lityum iyon batarya üzerine çalışmalarına devam etmişti. 2015 yılında Sakti3 isminde bir solid-state batarya üreticisi satın almıştı. Dyson hâlâ bu teknoloji üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Dyson, otomobil geliştirmesi için çalışan 500 kişinin şirket içinde farklı departmanlarda iş bulduklarını da açıkladı.

Dyson neden otomobil üretmeyecek?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!