G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,96
GBP40,67
BIST10.181,24
GR. ALTIN2.442,14
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Dünyanın toptancı merkezi, Dünya Kupası yoğunluğu yaşıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın toptancı merkezi, Dünya Kupası yoğunluğu yaşıyor / Haberin Peşinde Urfa

Dünya Kupası’nın yaklaşmasıyla birlikte, dünyanın en büyük toptancı pazarı olarak bilinen Çin’in Zhejiang eyaletinin Yiwu şehrinin yoğunluğu da arttı.

Dünya Kupası’nın yaklaşmasıyla birlikte, dünyanın en büyük toptancı pazarı olarak bilinen Çin’in Zhejiang eyaletinin Yiwu şehrinin yoğunluğu da arttı. Son günlerde, Yiwu Uluslararası Ticaret Pazarı’nın spor ürünleri bölümünde, hediyelik eşya, futbol topu, forma ve bayrak gibi Dünya Kupası ile ilgili çeşitli ürünlere ilgi arttı. Bayrak satan bir mağazanın sahibi He Jinqi, başta Panama, Arjantin ve ABD olmak üzere yurt dışından alınan siparişlerin haziran ayından bu yana arttığını söyledi. Başka bir toptancı olan Tong Guijuan da “Bu yıl, Dünya Kupası ile ilgili ürünler için siparişlerle meşgulüz” dedi.

Yiwu Uluslararası Ticaret Pazarı’ndaki bir oyuncak şirketinin 1000 metrekarelik deposu, Meksika, Brezilya, Arjantin ve ABD’ye gönderilmek üzere hazırlanan büyük bir ürün stoku ile dolu. Şirket yetkilisi, tam kapasite ile çalıştıklarını her gün iki veya üç kamyon mal gönderdiklerini söylüyor.

Bu arada, talepler gibi, pazardaki lojistik şirketlerinin üzerindeki baskı da büyük. Zhejiang’dan Ortadoğu’ya deniz taşımacılığı yaklaşık bir ay sürdüğü için Dünya Kupası ile ilgili tüm ürünler ekim ayından önce gönderilmek zorunda.

Yerel lojistik şirketleri de son yıllarda 7/24 çalışma temposuna geçti. Yiwu Limanı, konteynerler ve kamyonlarla dolup taşıyor. Bölgede faaliyet gösteren bir lojistik şirketinin sahibi olan Zeng Xibao, temmuz ayından bu yana günde iki konteyner Dünya Kupası ürünü gönderdiklerini söylüyor. Zeng, “Nakliye konusunda hâlâ zirvedeyiz. Bu yılki Dünya Kupası’nın Katar’da olmasına rağmen, futbolun popüler olduğu Avrupa, ABD ve Latin Amerika’ya teslim edilen ürün miktarı oldukça fazla” dedi.

Yiwu yerel yönetimi de Dünya Kupası ürünlerinin deniz yoluyla taşımacılığını kolaylaştırmak için eylül ayı ortasında özel bir rota açtı. Ningbo ve Shanghai’den gelerek güzergâh üzerinde seyreden gemiler, kalkışlarından sonra 20 ila 25 gün içinde Katar’daki Hamad Limanı’na ulaşacak.

Yiwu Spor ve Fitness Ürünleri Birliği’nin tahminlerine göre, bu yılın ilk sekiz ayında Yiwu, 3 milyar 820 milyon yuan (yaklaşık 537 milyon dolar) değerinde spor malzemesi ve 9 milyar 660 milyon yuan (yaklaşık 1,36 milyar dolar) değerinde oyuncak ihraç etti.

Futbol topları, formalar, atkılar, süsler ve yastıklar dâhil olmak üzere uluslararası pazarda yer alan FIFA Dünya Kupası’na ilişkin ürünlerin yaklaşık yüzde 70’i Yiwu’dan geliyor.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Dünyanın toptancı merkezi, Dünya Kupası yoğunluğu yaşıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!