G-CV0ZL47F6D
USD32,17
EURO35,11
GBP41,47
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.525,18
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Dünya Bankası’nın yeni baş ekonomisti Kübalı Carmen Reinhart oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Corona virüsü salgını nedeniyle küresel ekonomi zorlu bir döneme girerken, Dünya Bankası’nda baş ekonomistlik görevine Harvard Üniversitesi’nden kadın profesör Carmen Reinhart atandı. 1955 Küba doğumlu olan ve 11 yaşında ailesiyle birlikte ABD’ye göç eden Reinhart, uluslararası finansal sistem ve borç krizleri konusunda uzman.

Dünya Bankası’nda başkan yardımcılığı ve baş ekonomistlik görevine Harvard Üniversitesi’nden kadın profesör Carmen Reinhart atandı. 15 Haziran’da göreve başlayacak olan Reinhart 1955 yılında Küba’da doğmuş, 1966’da ailesiyle birlikte ABD’ye göç etmişti.

Uluslararası finansal sistem, borç ve bankacılık krizleri başta olmak üzere birçok alanda çalışmaları olan Reinhart, Uluslararası Para Fonu ve ABD Merkez Bankası’nda (Fed) danışmanlık görevlerinde bulunmuştu.

Dünya Bankası’nın bir önceki baş ekonomisti de Yale Üniversitesi’nden bir kadın profesör olan Penny Goldberg idi. Goldberg, görevi Mart’ta bırakmış ve Yale Üniversitesi’ndeki görevine dönmüştü.

SALGIN DÖNEMİNDE ZORLU GÖREV

Reinhart, corona virüsü salgını nedeniyle küresel krizin olduğu ve düşük gelirli ülkeler ile gelişmekte olan ülkelerin artan borç sorunuyla karşı karşıya olduğu bir dönemde göreve geldi.

Geçen hafta Bloomberg’e konuşan Reinhart, salgının gelişmekte olan ülke ekonomilerine darbe vurduğunu belirterek, Nijerya, Güney Afrika ve Türkiye’nin kötüye gittiğini, Ekvador ile Arjantin’in borçlarını ödeyemeyerek şimdiden temerrüde düştüğünü dile getirmişti.

Reinhart ayrıca, Bir Kuşak Bir Yol projesi kapsamında birçok ülkeye altyapı yatırımları için borç veren Çin’e söz konusu borçlar için kolaylık sağlaması çağrısını yapmıştı.

Dünya Bankası’nın yeni baş ekonomisti Kübalı Carmen Reinhart oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!