G-CV0ZL47F6D
USD32,55
EURO34,90
GBP40,61
BIST9.645,02
GR. ALTIN2.433,56
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Dolar ve piyasalarda son durum, teknik analizler…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolar ve piyasalarda son durum, teknik analizler… / Haberin Peşinde Urfa

Dolar/TL 7.95’in, euro/TL ise 9.35’in altındaki seyrine devam ediyor. Piyasalar Merkez Bankası’nın adımlarını ve dış politikada yaşanan gelişmeleri takip ediyor. İşte piyasalarda yaşanan son gelişmeler ve dolar, borsa ve altın fiyatlarına dair teknik analizler… 

TL ile gelişmekte olan ülke para birimleri arasında geçen hafta kuvvetli bir negatif ayrışma yaşanmış, bu ayrışmada jeopolitik endişeler ana belirleyici olmuştu. Jeopolitik gelişmeler arasında AB ile tansiyonun yeniden artması endişesi, Azerbaycan-Ermenistan gerilimi ve S-400 hava savunma sistemleri konusunda devam eden süreç yer alıyor. Kur bugün de 7.95 seviyesinin altındaki seyrine devam ediyor.

  • DOLAR

  • EURO

  • ALTIN

TCMB’nin politika faizi %10.25 faiz koridorunun üst bandı %11.75, geç likidite penceresi faiz oranı ise %13.25 seviyesinde bulunuyor. Verilere göre TCMB sıkılaştırmasını artık faiz koridorunun üst bandı (%11.75) ile GLP (%13.25) arasında şekillendiriyor.

TCMB sıkılaştırma adımlarının yanı sıra TL cinsi zorunlu karşılıklara (ZK) ödenen faiz oranlarını, kredi büyümesi koşulu aranmaksızın 200 baz puan artırırken döviz cinsi ZK’da komisyonu yarı yarıya düşürdüğünü açıkladı.

TCMB verilerine göre bankanın repo ile sağladığı fonlama tutarı yaklaşık 250 milyar TL seviyesinde. TCMB’nin BIST dahil swap stoku ise bankacıların hesaplamalarına göre yaklaşık 46.5 milyar dolar seviyesinde yani yaklaşık 345 milyar TL ile 250 milyar TL’lik açık piyasa fonlamasının da üzerinde.

Sıkılaştırmanın genele yayılması TL’de negatif ayrışmayı önleyen unsurlar arasında yer aldı. Öte yandan ilgili karar piyasada iki farklı beklentiyi de beraberinde getirdi. Bazı bankacılar swap faizinin politika faizi değil de üst bant faizi olarak belirlenmesinin bir sonraki PPK’da faiz artışı anlamına gelebileceğini düşünüyorlar.

Bazı bankacılar ise bunun aksine kararların doğrudan faiz artışı yapmamak için alındığı kanaatindeler.

Sokakta herkes “Dolar, borsa, altın ne olur?” diye birbirine soruyor. İşte finansal kuruluşlardan uzman kişilerin hazırladığı teknik analiz notları:

DOLAR

QNB Finansinvest tarafından hazırlanan analize göre dolar kuru 7,85 destek seviyesinden başlattığı yükseliş hareketini sürdürüyor. Kurda kısa vadeli olarak 7,96 tarihi zirve olarak direnç konumunda izlenecek.

ALTIN

Ikon Menkul tarafından hazırlanan bilgi notunda altının ons fiyatının Asya seansında 1.884 desteğine kadar gerilediği belirtilerek şöyle denildi:

1928 direncine denk gelen downtrend çizgisi kırılamamıştı ve bu sebeple de Ons Altın’da dün kat satışları gördük. Bu düşüş Asya seansında 1884 desteğine kadar devam etmiş olsa da bu destekten hafif tepki geldi. Olası düşüşlerin devamında 1884 ve 1875 seviyeleri önemli. Bu bölgenin kırılması 1850 desteğini gündeme getirebilir.

Olası tepkilerde şuan ilk direnç 1898 seviyesi olsa da gün içi ana direnç hattı olarak bahsettiğimiz downtrend çizgisi takip edilebilir.

Destekler: 1884 – 1875 – 1864 – 1850

Dirençler: 1898 – 1910 – 1928 – 1945/1955

ÜNLÜ & Co tarafından hazırlanan notta ise ons altının kazanımlarını koruyamadığı belirtildi. 1.900 doların altının test edilmeye başlandığı belirtilen notta, “Kaldı ki, 93,5 seviyesinin üzerine yükselen dolar endeksinin oldukça dirençli bir görünüm sergilemesi de değerli metaller açısından şartları zorlaştırıyor.

Ons altında yukarıda 1935 doları ana direnç olarak görmeye devam ediyoruz. Dolayısıyla bu seviyenin üzerinde kapanışlar yapılmadıkça yukarı yönlü denemeler büyük resmi değiştirmek için yeterli olmayabilir. 1.900 doların aşağı yönlü test edilmeye başlanması ile aşağıda ise 1886 dolar ilk destek olarak takip edilebilir.” ifadelerine yer verildi.

BORSA

Yapı Kredi Yatırım tarafından paylaşılan analize göre kısa vadeli yükseliş trendi içerisindeki seyrini sürdüren piyasada, 1.170 seviyesi seans içerisinde ilk önemli destek noktası. Gün içerisinde 1.170 seviyesini korumayı başaracak hareketlerin ise piyasada 1,185 direncini aşma denemeleri gerçekleştirebileceği düşünülüyor.

1.185 direncinin kırılması ise piyasada kısa vadeli yükseliş trendinin hedef noktası olarak izlenen 1.200 seviyesini test edecek potansiyelin devamını getirebilir. Olası geri çekilmelerde ise bir alt noktada 1.150 seviyesi destek ve yükseliş yönündeki pozisyonlar için stop loss noktası olarak görülebilir.

Ak Yatırım analizinde ise, “BIST100 dün hafif yukarı açılışla test ettiği 1182 seviyesinden gelen sınırlı geri çekilmeyle günü tamamladı. Kapanış 1174.70 seviyesinde gerçekleşti. İki günlük yükseliş sonrasında endekste bir miktar yataya yönelme gözleniyor. Bununla birlikte geri çekilme oldukça sınırlı düzeyde. BIST için 1165 seviyesini yakın destek, 1158/47 bandı altını ise zayıflama bölgesi olarak değerlendiriyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Dolar ve piyasalarda son durum, teknik analizler…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!