G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,78
GBP40,49
BIST10.268,58
GR. ALTIN2.441,63
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Dolar ne kadar oldu? (21.07.2020)

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolar ne kadar oldu? (21.07.2020) / Haberin Peşinde Urfa

Dolar/TL uzun bir süredir olduğu gibi bugüne de 6,85 civarında başladı. Dünyada artan corona virüsü vakaları piyasalarda endişe yaratırken, iç piyasada gözler Merkez Bankası’nın (TCMB) 23 Temmuz Perşembe günü açıklayacağı faiz kararında. 

Dolar/TL kamunun döviz arzının da desteğiyle oldukça dar bantta bir seyir izlemeye devam ederken; dış piyasalarda dünyada artan corona virüsü vakalarının ekonomilere yansımaları izleniyor.

Bankacılara göre haftanın kalanında piyasalarda Merkez Bankası’nın (TCMB) 23 Temmuz Perşembe günü açıklayacağı faiz kararı ve kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin Cuma günü yıllık derecelendirme takvimine yönelik olası not güncellemesi izlenecek.

  • DOLAR

  • EURO

  • ALTIN

Avrupa Birliği liderleri, üye ülkelerin ekonomilerini desteklemek için 750 milyar euroluk (860 milyar dolar) ortak tahvil arzını öngören teşvik paketi konusunda anlaşmaya vardı.

KUR HAREKETSİZ

Dolar/TL yaklaşık bir aydır 6.85 etrafında oldukça dar bantta neredeyse hareketsiz bir seyir izliyor. TL’deki yatay seyirde kamunun döviz arzı belirleyici konumda.

Kamu bankalarının geçen yıl Aralık ortasında neredeyse sıfır olan net döviz açık pozisyonları 10 Temmuz itibarıyla 9.7 milyar dolara yükseldi. TCMB ile birlikte bakıldığında Türkiye’nin 2019 başından bu yana piyasalara müdahaleyi de içeren toplam döviz arzı da 100 milyar doları çoktan aşmış durumda.

FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Artan döviz arzının ardından TCMB bu hafta sonu bankaların yabancı para zorunlu karşılık oranlarını tüm vadelerde 300 baz puan yükselterek piyasadan 9.2 milyar dolar karşılığı likidite çekileceğini açıkladı. TCMB ilgili kararı “normalleşme sürecinin bir parçası olarak, finansal istikrarın desteklenmesi amacıyla” aldığını belirtti.

Piyasalar son dönem ekonomi, para ve döviz politikaları açısından TCMB’nin bu haftaki faiz kararını ve ay sonundaki enflasyon raporunu bekliyor. Reuters anketine göre TCMB’nin faizleri sabit tutması bekleniyor. (REUTERS)

Dolar ne kadar oldu? (21.07.2020)

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!