G-CV0ZL47F6D
USD32,32
EURO35,12
GBP41,06
BIST9.048,01
GR. ALTIN2.290,45
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Doğum sonrası karın sıkılaştırma egzersizleri! Doğum sonrası göbek nasıl gider?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğum sonrası karın sıkılaştırma egzersizleri! Doğum sonrası göbek nasıl gider? / Haberin Peşinde Urfa

Doğum sonrası sarkan deri ve karın bölgesi estetik açıdan göze hoş gelmediği için bir an evvel bu fazlalıklardan kurtulmak isteyebilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir husus var ki o da her şeyin zamanla düzeleceğidir. Dolayısıyla sabır göstererek düzenli uygulanan bazı egzersiz önerileri ile sarkan karnınızdan kurtulabilirsiniz. Doğum sonrası karın sıkılaştıran egzersiz hareketleri…

Doğum sonrası sarkan deri ve karın bölgesi estetik açıdan göze hoş gelmediği için bir an evvel bu fazlalıklardan kurtulmak isteyebilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir husus var ki o da her şeyin zamanla düzeleceğidir. Dolayısıyla sabır göstererek düzenli uygulanan bazı egzersiz önerileri ile sarkan karnınızdan kurtulabilirsiniz. Doğum sonrası karın sıkılaştıran egzersiz hareketleri…

Bebek müjdesini aldıktan sonraki hissiyatları tarif etmek ne kadar mümkün değilse anne adaylarının bebeklerini kucaklarına almak için gün saydıkları o heyecanı anlatmakta imkansızdır. Bebeğinin sağlığı için hamilelik döneminde kendine olabildiğince dikkat etmeye çalışan kadınlar, gelişimlerinin sağlanması için yiyip içtiklerine de ayrı bir hassasiyet gösterirler. Hamile kalmadan önce beslenmesine çokta dikkat etmeyen ama bebeği olacağını öğrendikten sonra yaşam şeklini tamamıyla değiştirip sağlığına dikkat eden kadınlar alacakları kilonun estetik açıdan ki görünümüne pek dikkat etmezler. Hamilelik dönemi boyunca sağlıklı bir vücut ve bebek için alınan kilolar, doğum sonrası verilmesi güç bir kabusa dönüşebilir. Halk arasında batıl bir inanışa dönüşen hamilelikte çift beslenme, fark ettirmeden anne adayına ve bebeğe büyük zararlar vermektedir. Obezite gibi risklerle karşı karşıya bırakan bu gibi durumlardan korunmak için dengeli beslenilmelidir. Bilinçsizce alınan fazlalık kilolar, nasıl ki hamilelik döneminde bir anda alınmadığı gibi hemencecik de verilemeyebiliyor. Doğum sonrasında göbek deliğinin altına yakın yerde, buruşuk ve sarkık derinin eski halini alması için evde düzenli uygulayabileceğiniz hareketler ile bu süreci hızlandırabilirsiniz. İşte doğum sonrası karın toparlama taktikleri…

DOĞUM SONRASI KARIN SIKILAŞTIRAN EGZERSİZ ÖNERİLERİ

1-  HAVLUYLA TEK BACAK HAREKETİ

Düz bir zemin üzerine sırtı dayayıp bacakları bele paralel olacak gibi uzatın. Dizlerden bir tanesini karna doğru büküp baldırın üstüne havlu koyun. Havluyu kenarlarından  tutup direnç oluşturmak için baldıra doğru bastırın.

Başı ve omuzu yukarı kaldırdıktan sonra aynı zamanda karnı sıkıp sol bacağı dışarıda tutarken ileri uzatın. Her bacak için 5’er defa olmak kaydıyla 10 kez yapın.

2- TOP GEÇİDİ EGZERSİZİ

Sırtüstü uzanıp göğüs üzerinde egzersiz topunu sabitleyerek ayağı tavana doğru tutun., Nefesi verip kol ve bacakları olabildiğince hareket ettirip yere indirin. Topu elinizle tutup bacağınıza doğru hareket ettirin.

Daha sonra kolları ve bacakları birbirinden uzaklaştırıp yeniden bir araya getirin. Bu esnada topu eline geri verip 10-20 defa uygulayın.

3- KÖPRÜ HAREKETİ

Nefes alırken vücudu yavaşça yerden yükseltirken yükselme sonunda çeneyi göğsünüze olabildiğince yaklaştırın. Bu esnada karın nefesi uygulayıp nefes verirken vücudu yere yaklaştırıp pelvik tilt hareketini uygulayın.

Nefes alma sırasında karın, kalça ve sırt kaslarınızla kolları gevşetin. Avuçları yukarı kaldırıp, elleri gevşetin. Bir miktar dinlenin.

evde göbek eritme hareketleri,karın sarkması,doğum sonrası egzersizleri,Doğum sonrası göbek ne zaman gider,doğum sonrası göbek eritme egzersizleri

Doğum sonrası karın sıkılaştırma egzersizleri! Doğum sonrası göbek nasıl gider?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!