G-CV0ZL47F6D
USD32,21
EURO34,86
GBP40,57
BIST10.218,58
GR. ALTIN2.446,32
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Doğmamış çocukları borçlandıran proje

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğmamış çocukları borçlandıran proje / Haberin Peşinde Urfa

Hafif raylı sistem projesinin maliyetinin sürekli arttığını belirten CHP’li Müzeyyen Şevkin, “Adana’da doğmamış çocukları bile borçlandıran soruna çözüm bulun” dedi. 1996 yılında başlanan ve 2010 yılı Mayıs ayında resmi açılışı gerçekleştirilen 535 milyon…

Hafif raylı sistem projesinin maliyetinin sürekli arttığını belirten CHP’li Müzeyyen Şevkin, “Adana’da doğmamış çocukları bile borçlandıran soruna çözüm bulun” dedi.

1996 yılında başlanan ve 2010 yılı Mayıs ayında resmi açılışı gerçekleştirilen 535 milyon dolar maliyetli Adana Hafif Raylı Sistem Projesi’nin (AHRSP) Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredilmemesi, Adanalıların elini kolunu bağladı. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, raylı sistem projesi dolayısıyla Adanalıların gelirinin büyük bölümünün ipotek altında olduğunu dile getirerek “Adana’da doğmamış çocukları bile borçlandıran raylı sistem sorununa çözüm bulun” dedi.

TBMM’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan Dr. Şevkin, “Söz verdiğiniz gibi Adana’da doğmamış çocukları bile borçlandıran raylı sistem kabusuna bir son verin. AHRSP’yi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredin, masanızda bekleyen 2. etap raylı sistem projesini de onaylayın” ifadelerini kullandı.

BORÇ SÜREKLİ ARTIYOR

AHRSP’nin Adanalıların kâbusu olmaya devam ettiğini kaydeden Şevkin, 1 milyar 200 milyon liraya ulaşan borç nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi’nin elinin kolunun bağlandığını dile getirdi.  Adana Büyükşehir Belediyesi’nin büyük oranda gelirinin de raylı sistem nedeniyle adeta ipotek altında olduğunu dile getiren “Cumhurbaşkanı’nı söz verdiği gibi Adana’da doğmamış çocukları bile borçlandıran raylı sistem kabusuna bir son vermeye çağırıyoruz” diye konuştu.

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, “Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Akıncılar-Üniversite-Stadyum 2. Etap Hafif Raylı Sistem Hattı’na (HRS) ilişkin projelerin fizibilite etütleri teknik ve mali açıdan güncellenerek Cumhurbaşkanı’na sunulmasına rağmen 9 aydan bu yana onaydan çıkmıyor” dedi. Şevkin projenin bir an önce onaylanmasını istedi.

Doğmamış çocukları borçlandıran proje

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!