G-CV0ZL47F6D
USD32,64
EURO34,82
GBP41,33
BIST9.524,59
GR. ALTIN2.512,00
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Dikkat! En Çok 15-35 Yaş Aralığındaki Erkeklerde Görülüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dikkat! En Çok 15-35 Yaş Aralığındaki Erkeklerde Görülüyor / Haberin Peşinde Urfa

Kıl Dönmesi için bilgi mi arıyorsunuz? Dikkat! En Çok 15-35 Yaş Aralığındaki Erkeklerde Görülüyor makalesine göz atın ve Kıl Dönmesi hakkında daha fazla bilgi edinin 

Kıl dönmesinin en çok 15-35 yaş aralığındaki erkeklerde görüldüğünü belirten Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof.Dr. İlker Sücüllü, tedavi ve önleme konusunda önemli bilgiler verdi. Sücüllü, kişisel hijyene dikkat etmek hastalığın önlenmesi veya yapılacak tedaviden sonra tekrar ortaya çıkmasının engellenmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof.Dr. İlker Sücüllü, kıl dönmesinin tedavi edilmediğinde rahatsız edici boyutlara ulaşabildiğini vurguladı. Kıl dönmesinin önlenmesine yönelik öneriler sunan Sücüllü önemli bilgiler verdi. İşte kıl dönmesi ile ilgili merak edilenler…

EN ÇOK KİMLERDE GÖRÜLÜYOR?

Kıl dönmesi kadınlara oranla erkeklerde 3 kat daha sık olarak görülür. Hastalığın en sık görüldüğü yaş dilimi ise 15-35 yaş aralığıdır. Hastalık genellikle uzun süre oturarak iş yapan, kilolu, hareketsiz yaşam süren kişilerde daha sık görülmektedir.

BELİRTİLERİ NELER?

Kıl dönmesinin kesin nedeni belli olmamakla birlikte, sıklıkla kabul gören teoriye göre vücuttan dökülen kıl ve tüylerin kuyruk sokumunda kümelenmesi, uzun süre oturarak çalışma ve terleme gibi ek faktörlerle bu kılların cilt altına yuvalanarak kistik bir yapı oluşturması durumu söz konusudur. Başlangıçta bu haliyle pek de fark edilmeyen hastalık, içerisinde bir çok kıl içeren bu kistik yapının enfekte olması ile kuyruk sokumunda kötü kokulu bir akıntı şeklinde kendini göstermektedir.

TEDAVİSİ VAR MI?

Kıl dönmesinde uygulanacak tedavi yöntemi ne olursa olsun her zaman tekrarlama olasılığı vardır. Tekrarlama riskini en aza indirmek için hastaya en uygun cerrahi girişim yönteminin belirlenmesi ve titizlikle uygulanması, ameliyat sonrası dönemde de hekimin önerilerini hastaların dikkatle uygulaması gerekmektedir.

TEDAVİ EDİLMEZSE…

Hastalık tedavisiz bırakıldığı zaman kişinin konforunu son derece bozan, kuyruk sokumunda kronik kötü kokulu bir akıntıya neden olmaktadır. Ayrıca bu kistin doğal açıklığının kapanması ile akıntı kesilerek kuyruk sokumunda apse oluşumuna da neden olabilir. Apse mutlaka drenaj ile acil cerrahi tedavi gerektiren bir durumdur.

ÖNLEM ALMAK MÜMKÜN

Kişisel hijyene dikkat etmek hastalığın önlenmesi veya yapılacak tedaviden sonra nüksün engellenmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Zeytinyağlı, doğal sabunlar ile tahriş etmeksizin kuyruk sokumunun dökülen kıllardan ve kirden arındırılması, uzun süre oturularak yapılan aktivitelerden uzaklaşılması, kilo verilmesi ve egzersiz yapılmasını bu önlemler için örnek verilebilir. Ayrıca özellikle cerrahi işlem öncesi ve sonrasında epilasyon yöntemleri ile bölgenin kıldan arındırılması büyük önem taşımaktadır.

Dikkat! En Çok 15-35 Yaş Aralığındaki Erkeklerde Görülüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!