G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,95
GBP40,97
BIST9.089,10
GR. ALTIN2.325,47
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

DEVA Partisi İl Başkanı Tüysüz: Bu içler acısı durum bir an evvel masaya yatırılmalı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partisi İl Başkanı Ahmet Tüysüz, “Bu içler acısı durum bir an evvel masaya yatırılmalı ve yetkilerin acilen eğitimde yaşadığımız ve öyle görünüyor ki günden güne katlanarak devam edecek bu sıkıntılar için acil eylem planı hazırlaması gerekmektedir” dedi.

Güneydoğu’daki illerin birbirine benzer sonuçlar içeren 2020 Yılı Eğitim Denetim Raporları, MEB Teftiş Kurulu’na ulaştı. Şanlıurfa raporu, çarpıcı sonuçlarıyla dikkat çekti.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, Şanlıurfa’nın eğitim durumuna ilişkin ajansımıza özel açıklamalarda bulundu.

“ŞANLIURFA’YA YAKIŞMAYACAK BİR TABLO İLE KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ”

Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, açıklanan ve bugün kamuoyuna yansıyan Milli Eğitim Bakanlığı 2020 yılı Eğitim Denetim raporuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Tüysüz, “Açıklanan ve basına da yansıyan MEB, 2020 eğitim denetim raporuna göre 86 bin 121 öğrenci Şanlıurfa’da çeşitli nedenlerle eğitimi bırakmıştır. Her yıl açıklanan çeşitli verilerle ilimizin eğitimde zaten geride olduğunu biliyorduk. Bu kez açıklanan veriler ise üzülerek belirtiyorum ki bizleri şaşırtmamıştır. Çünkü şehrimiz üzerindeki eğitim ve tarım politikaları ortadayken, bu tablodan daha iyi bir tablo ile karşılaşmayı beklemek büyük bir umut olurdu. Bu umudu yaşamak için öncelikle var olan politikalarımızı değiştirmeli, şehrimizin mevsimlik işçi, öğretmen açığı, derslik açığı gibi önemli konuların ciddi manada irdelenmesi gerekmektedir. Biz her gün daha iyi olsun diye umut ederken, gelişimin başı olan eğitimde daha da kötüye gitmemiz kabul edilebilir bir durum olmamalıdır. Kadim şehir dediğimiz, birçok yönü ile övündüğümüz, ama en ufak bir çalışmada bile bizleri tablonun sonunda bırakacak bir istatistiki veri ile Şanlıurfa’ya yakışmayacak bir tablo ile karşı karşıya kalıyoruz” dedi.

“ACİL EYLEM PLANI HAZIRLAMASI GEREKMEKTEDİR”

Başkan Av. Ahmet Tüysüz, acil bir eylem planının hazırlanması gerektiğini ifade ederek şöyle devam etti:

“Neden bizde NASA, Silikon Vadisi, Tesla, Oxford, SpaceX, Netflix, Twitter, Apple, Samsung, YouTube, Amazon, Microsoft, Toyota, Nike gibi markalar ve kurumlar çıkmıyor sorusunun cevabı da tam da bu istatistikte yer alıyor diyerek şunları kaydetti: “Son dönemlerde ülke yönetiminin oynama istatistikler, veriler, anketler üzerinde yaptığı çalışmalarla olanı, olduğundan farklı gösterme çabası artık sonuç vermemektedir. Bu durumun kamuoyuna yansımış olması da artık bir şeylerin daha fazla gizlenemeyeceğinin, halkın gerçekleri gördüğünün en bariz göstergesidir. 2020 Yılı Eğitim Denetim Raporları, MEB Teftiş Kurulu’na ulaşmış durumda. Raporun Şanlıurfa kısmında ise; İlkokul, ortaokul ve lisede olması gereken 44 bin 761’i kız olmak üzere 86 bin 121 öğrenci, “Maddi yetersizlik, evlilik, kızları okutmama, mevsimlik işçi ve bunun gibi sebeplerle okulu ne yazık ki terk etmiş durumda. Bu içler acısı durum bir an evvel masaya yatırılmalı ve yetkilerin acilen eğitimde yaşadığımız ve öyle görünüyor ki günden güne katlanarak devam edecek bu sıkıntılar için acil eylem planı hazırlaması gerekmektedir.”

(RHA Özel Haber-Ömer DODANLI)

DEVA Partisi İl Başkanı Tüysüz: Bu içler acısı durum bir an evvel masaya yatırılmalı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!