G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

DEVA Partili Dalgın: “Vizyona, iradeye ve icraatçı yaklaşıma ihtiyaç var”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partili Dalgın: “Vizyona, iradeye ve icraatçı yaklaşıma ihtiyaç var” / Haberin Peşinde Urfa

DEVA Partisi Sanayi, Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm Politikaları Başkanı Burak Dalgın İzmir İktisat Kongresi’nin ikinci gününde “Yeni’nin Yürüyüşü” temalı bir konuşma yaptı.

Dalgın, kamudan özel sektöre, kadınıyla erkeğiyle, hukuktan teknolojiye uzanan büyün kesimleri seferber eden bir harekete ihtiyaç olduğunu dile getirerek, “Aynı patinaj tekrar etmesin diye bunu yepyeni bir yaklaşımla yapmamız lazım. Benim önerim ‘Yeninin Yürüyüşü’. Bu bir yolculuk, üç temel ihtiyaç var: Fırsat ve tehditleri görmek için vizyona, belirsizlik içinde karar alabilecek iradeye ve bunları eyleme geçirecek icraatçı yaklaşıma” dedi.

“Yeni’nin Yürüyüşü ülkemize çağ atlatana dek sürecek”

“Nesilden nesile geçen tarihi zenginliğimizi; vizyoner, iradeli ve icraatçı bir yaklaşım ile birleştirdiğimizde, büyük Türkiye’nin yolu açılacak.” diyen Dalgın, “Türkiye, Yeni’nin Yürüyüşü’ne başlayacak ve ülkemiz gerçek anlamda çağ atlayacak. İnşallah bugün lisede olan oğlum benim yaşıma geldiğinde, merhum Cumhurbaşkanı Özal’ın 1992’de bu kürsüde söylediği hedef gerçekleşecek: ‘21. Yüzyıl Türkiye’nin ve milletimizin asrı olacak.’” şeklinde konuştu.

“Benim için milliyetçilik; Türkiye’nin endekslerde yukarı gitmesidir”

Dalgın, “Yerli ve milli lafı vasatlığı ve dünyanın taşrasına savrulmayı örtmek için bir perde ve şal olarak kullanılıyor.” ifadesini kullanarak, şunları kaydetti:

“Bunu reddetmek durumundayız. Benim için gerçek milliyetçilik Türkiye’nin endekslerde yukarı doğru gitmesidir. Demokrasi endeksinde 100’üncü değil, 30’uncu olmanızdır. Milli gelirde 75’inci değil, 40’ıncı olmanızdır. Bütün bu endekslerde Türkiye’yi yukarıya taşıyarak gerçek anlamda milliyetçi oluruz.”

“İfade, din ve vicdan ve teşebbüs hürriyetlerini korumalıyız”

Ekonominin doğal kanunlarına karşı kürek çekilemeyeceğini söyleyen Dalgın,  “Kontrol-kumanda ekonomisinin şaşmaz sonu fiyaskodur. Bugün hangi şirketin kredi alacağını belirleyen, yarın ne yiyip içtiğinize, nasıl giyineceğinize karışmaya başlar. Hürriyetler bir bütündür, parçalayamayız. O yüzden düşünceyi ifade, din ve vicdan ve teşebbüs hürriyetlerini kıskançlıkla muhafaza etmek durumundayız.” diye konuştu.

“Doğruları sürdüreceğiz, eksikleri tamamlayacağız, yanlışları düzelteceğiz”

Dalgın, fanatik şekilde toptan ret veya toptan benimsemenin artık bırakılması gerektiğini belirterek, “‘Ben kedinin siyah veya beyaz olmasıyla ilgilenmiyorum. Fareyi yakalayıp yakalayamamasıyla ilgileniyorum’ diye güzel bir laf var. Fanatizmi bırakalım. Doğruları sürdüreceğiz. Eksikleri tamamlayacağız. Yanlışları düzelteceğiz. Sayın Ali Babacan’ın deyimiyle, ‘alın ve akıl teri dökmeden’ refaha ulaşmamız mümkün değil.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

DEVA Partili Dalgın: “Vizyona, iradeye ve icraatçı yaklaşıma ihtiyaç var”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!