G-CV0ZL47F6D
USD32,19
EURO35,09
GBP40,89
BIST10.158,63
GR. ALTIN2.471,44
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Deprem korkusunu yenmenin yöntemleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deprem korkusunu yenmenin yöntemleri / Haberin Peşinde Urfa

ŞANLIURFA – 02.03.2023 – HİBYA – Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Psikolog Salih Tekinalp, Depremin insanlar üzerindeki etkisi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Psikolog Salih Tekinalp, Depremin insanlar üzerindeki etkisi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

 Deprem, sonuçları öngörülemeyen bir doğal afet olarak tanımlanmakla birlikte ülke olarak yaşadığımız son depremler nedeniyle halk arasında deprem fobisi oluşmaya başladı. Bu korkuyu depremi bizzat yaşamış olan insanlar tarafından hissedildiğini vurgulayan Psikolog Salih Tekinalp, “Bildiğiniz gibi çok şiddetli depremler yaşadık. Bunların sonuçlarını hep birlikte değerlendiriyoruz. Sahada gördüğümüz kadarıyla baş dönmesi buna eşlik eden mide bulantısı, düşecekmiş hissi, yataktayken bile düşecekmiş gibi bir durumla karşılaştıkları yönünde şikâyetleri sıkça duyuyoruz. Şiddetli depremi yaşayanlar ve bire bir deneyimleyenler maalesef birkaç ay bu durumu yaşayacaklar.” dedi.

Zamanla bu korkuların geçeceğini belirten Tekinalp, “Bu korkuları yenmenin en iyi yolu sistematik duyarsızlaşma dediğimiz bir olay var bunu zamana yayacağız ve bunun normal bir şey olduğunu düşüneceğiz. İl dışından gelip daha önce bu depremi yaşamayanlar bizim şuan hissettiğimiz artçı sarsıntıları hissetmiyor. Çünkü onların bedeninde böyle bir tehlike böyle bir korku yok. Bizim bedenimiz bir savunma mekanizması geliştirmiş. Bizim adımıza biraz daha hassas refleksler yapıyor. Aslında bu çokta korkulacak bir şey değil, öngörülebilir şeyler. Önemli olan bizim bu yalancı sinyallere çok kulak asmamamız. Bunlar olası şeyler diyeceğiz, normalleştirmeye çalışacağız. Yaşamımız ancak bu şekilde eskiye dönebilir ” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Deprem korkusunu yenmenin yöntemleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!