G-CV0ZL47F6D
USD32,55
EURO34,90
GBP40,67
BIST9.645,02
GR. ALTIN2.426,61
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Davutoğlu: Erdoğan artık “Eski Türkiye” kavramını kullanmıyor çünkü “Eski Türkiye” geri geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ahmet Davutoğlu, “Eski Türkiye” aktörlerinin ve yasakçı zihniyetinin geri geldiğini söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, T24’te Gazeteci Murat Sabuncu’nun konuğu olarak gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Erdoğan’ın uzunca bir dönem sıkça kullandığı “Eski Türkiye” ve “Yeni Türkiye” kavramlarını lügatından çıkarttığına dikkat çeken Davutoğlu, “Çünkü Eski Türkiye geri geldi” dedi.

“Eski Türkiye”nin insan onurunu zedeleyen hukuk dışı eylemlerle, manevi değerlerin zaafa uğramasıyla, yasakçı, baskıcı anlayışla, yolsuzluk ve hortumlamalarla anılan bir dönem olduğunu ifade eden Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Bir metin analizi yapın, Sayın Cumhurbaşkanı artık “Eski Türkiye” diye bir kavram kullanmıyor, “Yeni Türkiye” diye bir kavram da kullanmıyor. Peki ne oldu, “Eski Türkiye” bitti mi? “Yeni Türkiye” kuruldu mu? Sayın Cumhurbaşkanı çıkıp “Yolsuzluklarla, yasaklarla, yoksullukla mücadelede başarıya ulaştık artık Eski Türkiye kalmadı” diyebiliyor mu? Eski Türkiye’nin en etkili unsurları şu anda iktidara hakim artık. Ben başbakanlığı bıraktıktan sonra da AK Parti’ye bu zihniyetin hakim olmaması için çok mücadele verdim, Sayın Cumhurbaşkanı’na raporlar da ilettim.

BU TABLO, ESKİ TÜRKİYE’YE DÖNÜLDÜĞÜNÜN TABLOSUDUR

Bu zihniyet, yasakçı bir zihniyettir. 90’lı yıllarda sadece başörtü yasağı değil, düşünce yasağı da vardı, birçok alanda yasaklar vardı. Bu “Eski Türkiye”nin yasakları geri geldi. O dönemde Sayın Erdoğan rahatlıkla televizyonlara çıkabiliyordu ama bugün biz çıkamıyoruz. Yolsuzluklar bitti mi? Herkes biliyor ki yolsuzluklar her yere sirayet etti. Neden yolsuzluğa karşı bir operasyon yok? Çünkü “Eski Türkiye” geri döndü Yoksulluk 2004-2005 seviyelerine geldi, böyle giderse seneye 2001 seviyelerine düşecek. En önemlisi de eski Türkiye’nin aktörleri geri döndü. Başörtüsü düşmanı, İslam karşıtı, ezan karşıtı minik bir parti “Türkiye’yi ben yönetiyorum” diyor. Bir gün bu marjinal parti iktidarda daha fazla söz sahibi olsun, başörtüsü yasağını da geri getirir. Doğu Türkistan konusunda Sayın Erdoğan’ın, Sayın Bahçeli’nin niçin sesi çıkmıyor? Bu nasıl milliyetçilik, nasıl muhafazakarlık? Başörtüsünü meşrulaştıran dönemin Başbakan Yardımcısı Bahçeli, iktidarın belirleyici ortağıdır. Böyle bir tablo “Eski Türkiye”ye dönüldüğünün tablosudur. Bütün bunlara karşı “kazanımlarımızı kaybetmeyelim” deniyor. Peki kaybedilen değerler ne olacak, ilkeler ne olacak, gençliğin ümidini kaybetmesini kim telafi edecek? Bizim Gelecek Partisi olarak mesajımız çok nettir, bugünkü Türkiye’den de, eski Türkiye’den de temel ilkeler doğrultusunda memnun değiliz ve bunları değiştireceğiz.

Davutoğlu: Erdoğan artık “Eski Türkiye” kavramını kullanmıyor çünkü “Eski Türkiye” geri geldi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!