G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO35,03
GBP41,59
BIST9.079,97
GR. ALTIN2.331,10
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Cumhurbaşkanı’ndan kıdem tazminatı açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan sendikaların büyük tepkisini çeken yeni kıdem tazminatı düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Her işçimizin kazanılmış hakkını korumak en başta görevimizdir. Nasıl emekçi kardeşlerimizin yanında yer aldıysak bu konuda da aynı anlayışla hareket edeceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ergene Çevre Koruma Projesi töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan burada yaptığı açıklamalarda son günlerde gündemin en çok konuşulan konularından olan yeni kıdem tazminatı düzenlemesi hakkında da değerlendirmeler yaptı.

Hükümetin Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) adını verdiği sistemde üzerinde durulan bir formüle göre çalışanların kıdem tazminatının üçte biri bir fona aktarılacak ve 60 yaşından sonra bu fondaki para peyder pey çalışana geri ödenecek. Evlilik konut alımı gibi istisnai durumlarda fondaki paranın yüzde 10’u gibi kısıtlı bir miktar vatandaşa verilecek.

Konu ile ilgili bakanlıklar daha önce sendikalar ile görüşerek yoklama yapmıştı. Sendikaların konuya şiddetle karşı çıkması üzerinde konu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da taşındı. Beştepe’de gerçekleştirilen toplantıda Erdoğan tarafların hazırlıklarını gözden geçirmesi çağrısını yapmıştı.

Cumhurbaşkanı bugün yaptığı kıdem tazminatı değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

Bugünlerde yine birileri çeşitli bahanelerle aynı senaryoyu tedavüle sokmaya çalışıyor. Mesela son dönemde işçiden iş verene tüm kesimleri huzursuz ederek asılsız dedikodular yayılıyor.

Biz ülkemizin sanayisini ticaretini üretimini ihracatını artırma çabası içindeyken aynı zamanda iş verenlerin ve çalışanların sorunları çözmeye çalışıyoruz.

Kıdem tazminatı konusu da bunlardan biridir. Her bir işçimizin kazanılmış hakkını korumak bu ülkenin cumhurbaşkanı ve kendisi de işçilikten gelen bir ferdi olarak en başta gelen görevimizdir.

‘BURADA ART NİYET VARDIR’

Amacımız işçilerin kıdem tazminatı haklarını birilerinin insafına bırakmadan kalıcı ve garanti sisteme bağlamaktır. Hep söyledim işveren sendikaları işçi sendikaları gelin bir araya bu konuyu kendi aranızda halledin.

Kendi aranızda halledemeyip bunu kabine halletsin diyorsanız burada art niyet vardır. Kusura bakmayın böyle bir art niyete ne şahsım ne kabinemiz alet olamayız.
Niye kendi aranızda bu işi çözmüyorsunuz. Niye bunu halledemiyorsunuz. Kendi aranızda halledemeyip bizleri işçi ve işveren karşısında zor durumda bırakmak mı istiyorsunuz.

Her adımda nasıl emekçilerin yanında yer aldıysak bu konuda yanı anlayışta yer alacağız.

Cumhurbaşkanı’ndan kıdem tazminatı açıklaması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!