G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Milletimiz, karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Milletimiz, karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır” / Haberin Peşinde Urfa

DEREN KOCAMANOĞLU-15.07.2023-HİBYA- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla canları pahasına meydanlara akın eden milletimiz, karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen törende konuştu.

Yılmaz’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla canları pahasına meydanlara akın eden milletimiz, karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır. Milli yürekler sadece darbeyi püskürtmekle kalmamış, 27 gün boyunca demokrasi nöbetlerini sürdürmüşlerdir. Bu büyük direniş aslında tüm dünyanın ders çıkarması gereken bir hadisedir. Dünya demokrasi tarihine geçecek kıymette olan bu şanlı direnişe maalesef demokratik dünya yeterince sahip çıkamamıştır. Gerekli dikkati, sahiplenmeyi ortaya koyamamıştır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününde bizler bir yandan demokrasiye olan güçlü sahiplenmemizi, diğer yandan ‘Türkiye geçilmez’ şuurunu her daim taze tutmak için buradayız.

FETÖ, PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütleri eliyle Türkiye’ye diz çökertmek isteyen odaklara ‘Özgürlüğümüzden, yerli, milli politikalarımızdan, Türkiye Yüzyılı’ndan vazgeçmeyeceğiz’ demek için burayız.

Sandıktan sonuç alamayınca demokrasi dışı yollara tevessül edenlere karşı milletimizin ferasetine sahip çıkmak için buradayız.

Vatandaşlarımızın demokratik desteğinden aldığımız güçle şehitlerimizin aziz hatıralarına layık olabilmek ve kanlarıyla suladıkları bu vatanı daha da kalkındırmak yönünde var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Türk demokrasisine vurulan vesayet prangalarının kırılması yönünde tarihi adımlar attık, atmaya da devam ediyoruz. 15 Temmuz’dan çok kısa süre sonra hemen yanı başımızda dizayn edilmeye çalışan terör devleti senaryoları bertaraf edilmiş, yeni yönetim sistemi reformuyla güvenliğimiz teminat altına alınmıştır. Terör örgütü kadrolarına ağır darbeler vurulmuş, tespit edilen örgüt üyelerini hükümetimiz ve adli makamlarımız kamu kurumlarından uzaklaştırmıştır.

Gençlerimizi, geleceğimizi ve özgürlüğümüzü hedefe koyan tüm çevrelere karşı tek bir şehidimizin kanını, tek bir gazimizin ahını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Uluslararası arenada da  FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerinin dezenformasyonlarına gerekli cevabı veriyor, diplomatik temaslarımızda bu konulardaki kırmızı çizgilerimizi her fırsatta muhataplarımıza aktarıyoruz.

FETÖ ve benzeri yapılanmaların panzehri, özgür düşünen bireyler ve devlet aklıyla hareket eden bağımsız yönetimlerdir. Anadolu’nun asırlardan süzülerek günümüze gelen irfanı ile bu hain yapılara karşı asil duruş sergileyen bir milletin ferdi olmaktan şeref duyduğumuzu ifade etmek isterim.

Rabbim bizleri bir daha 15 Temmuz gibi ihanetlerle imtihan etmesin. Ülkemizi ve aziz milletimizi muhafaza eylesin.”

Hibya Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Milletimiz, karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!