G-CV0ZL47F6D
USD32,33
EURO35,07
GBP41,01
BIST8.997,48
GR. ALTIN2.300,13
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni müjdeyi cumartesi günü açıklayacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni müjdeyi cumartesi günü açıklayacağız / Haberin Peşinde Urfa

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Grup Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, “Fatih’in halen süren sondaj çalışmalarından yeni müjdeli haberler geliyor. Yeni rezerv miktarını cumartesi günü açıklayacağız.” dedi. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Devam eden sondaj çalışmaları hakkında bilgi veren Erdoğan, “Ülkemizin sondaj filosuna kattığımız son gemi olan Kanuni bakım çalışmalarının bitmesinin ardından Karadeniz’deki görevi için yola çıktı. Kanuni gemimizin faaliyetlerinden de müjdeli haberler bekliyoruz. Fatih’in halen süren sondaj çalışmalarından yeni müjdeli haberler geliyor. Yeni rezerv miktarını cumartesi günü açıklayacağız.” dedi. Fatih gemisi Karadeniz’de sondaj çalışmaları yapıyor.

 

Erdoğan, geçen ağustos ayında Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunduğunu açıklamış ve “Hedefimiz 2023’te Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Geçen hafta cuma günü Bloomberg’e konuşan bir kaynak Türkiye’nin, Karadeniz’de bulduğu ve 320 milyar metreküp olarak açıklanan doğalgaz rezervini yukarı yönlü revize edeceğini açıklamıştı.

AKTÜRK: ÇIKARMAK MALİYETLİ OLACAK

Türkiye yılda 50 milyar metreküplük doğalgaz ithal ediyor.

Ankara son yıllarda enerji arama faaliyetlerini sıklaştırırken Türkiye’nin bu gazı çıkarmak için de önemli bir para harcaması bekleniyor. Sozcu.com.tr’ye konuşan Eski BOTAŞ Gaz Alımı Daire Başkanı Ali Arif Aktürk rezerv miktarının olumlu olduğunu belirtmişti.

Aktürk, gazı çıkarmak için yüzer platform alınması gerektiğini belirtirken yatırım maliyetinin 5 milyar doları bulabileceğini söyledi. Aktürk, şu açıklamalarda bulunmuştu:

*Elimizdeki sınırlı teknik veri ile değerlendirme yapmak zor ancak Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı 320 milyar metreküplük rezervin “ispatlanmış rezerv” olduğunu varsayarsak güzel rakam.

*Çıkarmak için agresif bir hedef kondu, 2023’e kadar. Bu sürede yapmak kolay bir iş değil. Yüzer platform kiralanması ya da satın alınması gerekiyor. Teknik bilgi kısıtlı olduğu için rakam vermek zor ama yatırım maliyeti 5 milyar doları aşabilir. O bölgede söz konusu kuyu dışında başka kaynak olup olmadığı konusunda daha fazla araştırma yapmak gerekiyor.

Gaz rezervininin duyurulduğu dönemde Sozcu.com.tr’ye konuşan Enerji Günlüğü Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Kara rezerv miktarının Türkiye için önemli olduğunu fakat dünya piyasasında fiyatları etkilemeyeceğini söylemişti.

Yerli üretim doğalgazın yabancı gazdan çok daha ucuz olmayacağını da ifade eden Kara, “Liberal bir enerji piyasası varsa dünyada fiyatlar neyse sizde de o olur” diye konuşmuştu.

Kaynak:Sözcü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni müjdeyi cumartesi günü açıklayacağız

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!