G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Tersaneler Komutanlığı’nda işçilerle iftar programında konuştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Tersaneler Komutanlığı’nda işçilerle iftar programında konuştu / Haberin Peşinde Urfa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersaneler Komutanlığı’nda işçilerle iftar programında konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“1 Mayıs’ı kendi bayramım olarak da kabul ediyorum. Tershane işçilerimizle TÜRK-İŞ sendikamızın temsilcileriyle birlikte bu güzel 1 Mayıs akşamında iftar sofrasında buluşarak bu sevince ortak olmak istedik. Sizlerin nezdinde insanlığın Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. 

Dünyamız bir krizi içinde çırpınırken, biz enerjimizi yatırıma, istihdama, üretime, ihracata yönlendirdik. Türkiye çalıştıkca Allah’ın izniyle hiç kimse bu ülkenin sırtını yere getiremez. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirasın büyük ve güçkü Türkiye olduğuna inanıyoruz.

Hayat pahalılığı sebebiyle alım gücümüz bir parça düşmüş olabilir. İnşallah bu kayıpları kısa sürede telafi edeceğiz.

Son 20 yılda asgari ücreti rakam olarak 23 kat, reel olarakda 1,5 kat artırmamız önemli.

Bölgemizde ve dünyada savaşların, krizlerin kol gezdiği bir dönemde bize ülkemizde huzurla yayaşabilmeyi nasip eden Rabbime hamd ediyorum. Maalesef ülkemizde bazı kesimlerde bir şükürsüzlük, tatminsizlik hali aldı gidiyor. Halbuki önce elimizdekilere şükredeceğiz. Bunu en iyi siz işçi kardeşlerimiz bilir.

Uzaktan bakıldığında pırıl pırıl ışıldayan şehirlerin, her biri farklı ürünler çıkaran fabrikaların gerisinde binlerce insanın iş gücü vardır. Emek yoksa fabrika çarkları dönmez. İşte bu anlayışla hep çalışanların emeklerini alabilmelerini sağlayacak adımlar attık.

Türk ekonomisi ciddi sınamalardan geçiyor. Bu süreçte bir yandan istihdam alanlarını genişlettik bir yandan ücretleri artırdık. Herkesin insanca yaşayabilmesini sağlayacak adımlar attık. Asgari ücrette yüzde 50 üzerinde artış yaptık. Gelir ve damga vergilerini kaldırdık.

Hayat pahalılığı sebebiyle alım gücümüz bir parça düşmüş olabilir ama 30 milyon vatandaşımıza çalışacak iş, her ay evine girecek düzenli gelir sağladıktan sonra İnşallah bu kayıpların hepsini de kısa sürede telafi ederiz. Türkiye çalıştıkça, ürettikçe ve geleceğine sahip çıktıkça hiç kimse bu milletin sırtını yerine getiremez.

Elleriniz ovuşturarak Türkiye’nin tökezlemesini bekleyenleri 20 yıldır olduğu gibi bundan sonra da hüsrana uğratmaya devam edeceğiz. Bu yolda son nefesimize kadar mücadelede kararlıyız. Bugün insanlığın sahip olduğu her şeyin gerisinde pek çok kişinin alınteri, emeği ve fedakârlığı vardır.

Kardeşlerim bugün insanlığın sahip olduğu her şeyin gerisinde pek çok insanın fedakarlığı vardır. Eskiler emeksiz yemek olmaz derler, emek yoksa o koskoca binalar inşa edilemez.

Emek yoksa fabrika çarkları dönmez, emek yoksa yol, su, elektrik hiçbiri olmaz. Hükümetlerimiz döneminde hep çalışanların emeklerini alabileceği adımlar attık. Türk ekonomisi bir süredir ciddi sınamalardan geçiyor. Bu sınamaları alnımızın akıyla aşarak yolumuza devam ediyoruz.

Bir yandan istihdam alanını artırırken bir yandan insanların işlerini korumalarını sağlamaya çalıştık. Gençlerimiz ve kadınlarımız gibi istihdama yeni giren kesimleri ayrıca destekledik. Asgari ücrete yüzde 50’den fazla artışı yaptık. Devlet olarak kendi gelirlerimizden vazgeçtik. Emekçilerimizin çok daha fazlasını hak ettikleri gerçektir. Hükümete geldiğimizden beri en çok desteklediğimiz unsurlardan biri de sendikalaşmadır.

Askerimizin sınırda yaptığı hizmeti siz burada alın terinizle gerçekleştiriyorsunuz. Sizlerin ürettiği gemiler ve diğer Savunma Sanayii ürünleri önemli kalemlerimiz arasında yer alıyor. Yıllarca ülkemizi savunma sanayii ürünleri ile tehdit edenler şimdi bizim ürettiklerimizin peşindedir. 3-5 yıla kadar kritik bazı projeleri de tamamlayarak bu alanda kendimizi güvenli hissedeceğiz. Şu an itibariyle yarı uçak gemimizi yaptık, inşallah tamını da yapacağız.”

Hibya Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Tersaneler Komutanlığı’nda işçilerle iftar programında konuştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!