G-CV0ZL47F6D
USD32,52
EURO34,85
GBP40,62
BIST9.550,79
GR. ALTIN2.486,78
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Covid 19’a karşı hangi vitaminler kullanılmalı? Bilinçsiz vitamin kullanımının zararları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Covid 19’a karşı hangi vitaminler kullanılmalı? Bilinçsiz vitamin kullanımının zararları / Haberin Peşinde Urfa

Koronavirüs salgını başladığı günden itibaren herkes bağışıklık sistemini güçlendirecek yollar arıyor. Doğal karışımların yanı sıra vitamin kullanımı da son günlerde oldukça arttı. Uzmanlar özellikle internet üzerinden bilinçsiz bir şekilde yapılan araştırmalar sonucu kullanılan vitaminler ciddi sağlık sorunlara yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Peki bilinçsiz vitamin kullanımının zararları neler?

Koronavirüs salgını başladığı günden itibaren herkes bağışıklık sistemini güçlendirecek yollar arıyor. Doğal karışımların yanı sıra vitamin kullanımı da son günlerde oldukça arttı. Uzmanlar özellikle internet üzerinden bilinçsiz bir şekilde yapılan araştırmalar sonucu kullanılan vitaminler ciddi sağlık sorunlara yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Peki bilinçsiz vitamin kullanımının zararları neler?

İlk olarak Çin’in Wuhan bölgesinde, 2019 yılı Aralık ayının başında görülüp, bu bölgedeki yetkililer tarafından tanımlandığı için gayri resmi Wuhan koronavirüsü adıyla da bilinen yeni koronavirüs solunum yolu enfeksiyonuna neden olan ve insandan insana geçebilen bulaşıcı bir virüstür. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından virüsün resmi adı SARS-CoV-2 (Şiddetli Akut Solunum Sendromu-Koronavirus-2) olarak belirlenmiştir. Dünya Sağlık Örgütü virüsün neden olduğu hastalığı tanımlamak için COVID-19 terimini kullanmaktadır. Maske takmak, sosyal mesafeyi korumak, elleri yıkamak gibi  COVID-19 önlemleri şu anda dünyanın her yerinde uzmanlar tarafından sık sık dile getiriliyor. Bunun yanı sıra COVID-19’a karşı savaşabilmek için vücudun iyi çalışan bir bağışıklık sistemine ihtiyacı var. Bunun için, yeterli miktarda vitamin ve besleyici kullanmamız gerekiyor. 

Hastalıklardan korunma ya da enerji kazanmak için alınan vitaminlerin kullanımı giderek artıyor. Vitamin ihtiyacını doğal besinlerden almak yerine bilinçsizce ek vitaminler kullanmak ise hastalıklara davetiye çıkarıyor. 

PEKİ BİLİNÇSİZ VİTAMİN KULLANIMI HANGİ SAĞLIK SORUNLARINA YOL AÇIYOR?

Uzmanlar sağlıklı bireylerin gıdalarına ek olarak vitamin almalarına gerek yoktur uyarısında bulunuyor. Ancak kişinin vitamin eksikliği varsa isteğine bağlı olarak değil doktor kontrolünde ek vitaminleri alması gerekmektedir açıklamasını yaptılar. 

Gereksiz yere alınan A vitaminin fazlası vücutta birikip karaciğer zehirlenmesine yol açabilmektedir. D vitamininin fazlası ise kandaki kalsiyumun yüksek konsantrasyonda olmasına neden olabilir.  ABD’de yapılan bir bazı bilimsel araştırmalar da aşırı vitamin kullanımı ile ilerlemiş prostat kanseri arasında bağlantı olduğu da gösterilmektedir. 

Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklarda ilk başvurulan C vitamini tüketimi olmaktadır. Ancak yüksek dozda ve uzun süre C vitamini alınması oksalat taşları oluşturabilmektedir. Ayrıca C vitamininin mide asidini artırdığı ve midenin saldırgan faktörlerinden biri olduğu da bilinmektedir. Anemik hastalarda demirle birlikte C vitamini alınması önerilir; ancak demir birikimi olan hemokromatoz durumlarında ve hemolitik anemilerde C vitamini önerilmemektedir.

VİTAMİNLERİNİZİ DOĞAL YOLLA ALIN!

Doğru bir beslenme programı ve besin çeşitliliği ile vücudun günlük vitamin ihtiyacı karşılanabilmektedir. Vitaminlerin çoğu bitkisel ve hayvansal besinlerde zaten bulunmaktadır. Bunun için doğal yollarla sebze ve meyve ağırlıklı ve dengeli bir beslenmeyi tercih edilmelidir. Mevsimine göre uygun miktarlarda tüketilen taze meyve ve sebzeler en zengin vitamin ve mineral kaynaklarıdır.

SAĞLIK haberleri,koronavirüs olan hangi vitaminlere ihtiyacı oluyor,Bilinçsiz vitamin kullanımının zararları,Fazla mineral alımının zararlari,vitaminlerin zararları var mı

Covid 19’a karşı hangi vitaminler kullanılmalı? Bilinçsiz vitamin kullanımının zararları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!