G-CV0ZL47F6D
USD32,28
EURO35,03
GBP40,88
BIST10.533,25
GR. ALTIN2.473,59
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Corona virüsü, Milli Parktaki domuzlara yaradı: “Doğal besleniyorlar”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“HİÇ BİR YABAN HAYVANI BESLENMEMELİ”

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Ana Bilim Dalı öğretim görevlisi Doç. Dr. Ortaç Onmuş, çok zor iklim şartları, hastalık yada kuraklık gibi başka seçenek olmadığı zamanlar dışında yabani hayvanların insan eliyle beslenmelerinin uygun  olmadığını söyledi. Onmuş, “Nesli tehlike altındaysa çok kötü bir konuma gelmişse, hastaysa beslenmesine yardım edilebilir. Aksi taktirde hiç bir yaban hayvanın beslenmesi doğru değil. İnsanlar beslediğinde, yaban hayvanı kendi başına besin bulamayacak hale gelir, tembelleşir. İnsanlar tarafından beslendiğinde güçlü bir birey olmaz ve yaban yaşamda tutunamaz. Bu durumda hayvana yarar yerine zarar verilmiş olur”dedi.

“HAYVAN SALDIRGANLAŞABİLİR”  

“BESLENME DOĞANIN DENGESİNİ BOZUYOR”

Domuz gibi hayvanların denge altında tutulması gerektiğini söyleyen bilim insanı onmuş, “Kurt, Çakal, Sırtlan, Pars gibi hayvanlar domuzların Predatörü olan hayvanların sayısı azaldı veya bitme aşamasına geldi.Domuzlar ise arttı. İnsanlar onlara yiyecek vererek daha da artmalarına neden oluyor.Doğanın dengesini bozuyor. Domuzlar da insanlar gibi en favori yiyecekleri yerler. Sayıları arttığında Milli Parktaki endemik bitki türlerini yiyerek zarar verebilirler” şeklinde konuştu.

“CORONA VİRÜSÜ SALGINI BİR FIRSAT DOĞURDU”

DOĞAL BESLENME ŞEKLİNE DÖNDÜLER

Milli Parkın insanların ziyaretine kapanmasıyla birlikte domuzların doğal beslenme alanlarına yöneldiğini söyleyen, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) başkanı Bahattin Sürücü’de  “Şu anda insan girişi olmadığından domuzlar kendi doğal beslenme şekline döndüler. Doğal olarak da böyle olması lazım. Park tekrar açıldığında, yaban domuzlarının doğal  beslenme şeklini değiştirmemesi için, ziyaretçilerin bu konuya duyarlılık göstermesi, hem yaban domuzları için hem de kendi sağlıkları için iyi olacaktır” şeklinde konuştu.


Corona virüsü, Milli Parktaki domuzlara yaradı: “Doğal besleniyorlar”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!